Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 30.07.2015.
20:50
Sputnik A

Da li je Putin najbolje što se desilo Rusiji u poslednjih 100 godina?

"Dok je Jeljcin bio u američkom malom džepu, Putin je Americi na kičmi", slikovito je opisao britanski "Gardijan", dok poznavaoci prilika ističu da Putinova Rusija, uz Kinu, predstavlja pravog oponenta zapadnoj hegemoniji. SAD više nisu upadljivo nadmoćne, naročito u ekonomskom i vojnom aspektu.

Reuters
Bezuslovna podrška naroda: Čak 89 odsto građana stoji uz predsednika Vladimira Putina

Bivši analitičar vojske SAD i vojni psiholog Skot Benet je rekao da je "Vladimir Putin najbolje što se dogodilo Rusiji u poslednjih sto godina“.

Uspesi i rezultati koje ruski predsednik postiže u međunarodnoj areni, i dosledna i principijelna politika koju Moskva vodi po pitanju niza međunarodnih problema samo jačaju autoritet ruskog lidera u očima ruske javnosti, kao i onog dela sveta koji direktno trpi američku hegemoniju, uvereni su politikolozi.

- Podrška koju uživa Vladimir Putin u Rusiji dostigla je nivo stratosfere - piše "Vašington post" komentarišući činjenicu da Putinovu politiku danas podržava čak 89 odsto Rusa.

Udaraju na Putina, ciljaju Rusiju

Eksperti smatraju da je podrška građana Rusije u direktnoj vezi sa žestokom kampanjom koju Zapad vodi protiv Putina.

Da Zapad udara na Putina a zapravo cilja na Rusiju, jasno je gotovo svakom građaninu Rusije, i to prirodno izaziva otpor i konsolidaciju biračkog tela.

Suprotno namerama Zapada, satanizacija Putina sa ciljem diskreditacije i pokušaji podrivanja ruskog sistema samo jačaju ruskog predsednika. Nacija je ujedinjena u podršci lideru Kremlja zbog pokazanog patriotizma. On je za njih neumorni borac za pravdu i istinu, koji štiti državne i nacionalne interese.

Američki list ističe da "rastuća popularnost Putina jasno pokazuje da njegovo biračko telo više nije ograničeno samo na siromašne, koji žive u udaljenim regionima, i slabo obrazovane Ruse, koji su do sad bili među njegovim stalnim glasačima - poverenje u ispravnost političkog kursa Rusije poraslo je skoro dva puta među obrazovanim stanovnicima velikih ruskih gradova“.

Putina sada kritikuje samo šaka opozicije, takozvani "nezavisni mediji“ i nevladine organizacije, čije mišljenje formiraju sponzori iz inostranstva, i razmaženi i besni bogataši, kojima je italijanska mocarela draža od ruskog tvoroga (vrsta sira).

Ne zna Zapad šta je "rodina"

Rusi su veliki narod i za njih je patriotizam svetinja.

- Zapad je zaslepljen žestokom antiruskom propagandom i ne razume odnos ruskog naroda prema svojoj domovini - piše francuski romanopisac Nikol Ševern. Reč "rodina“ se ne može prevesti, kaže Ševern. Naravno, i drugi narodi osećaju snažnu privrženost svojoj zemlji, ali za Ruse "rodina“ je snažni simbol "bezuslovne ljubavi“.

- Zapad, posebno antlantisti, ne mogu to da dokuče, ne mogu da razumeju, iznenađuju se, nerviraju se i padaju u bes - dodaje ona.

- Rusija nije podlegla istorijskim previranjima, ona zapanjujuće izvlači korist iz jedinstva svog naroda, jezika, običaja, religije: to je Nacija u pravom smislu te reči - zaključuje Ševern.

Američka agencija "Blumebrg“ podseća da su sankcije i vizna ograničenja glavno oružje EU u borbi protiv "ruske agresije“, ali istovremeno ističe da čak ni žestoke sankcije "nisu u stanju da Rusiju obore na kolena“.

Sociološka istraživanja, sprovedena u maju, pokazuju da oko dve trećine Rusa smatra poželjnim učešće Vladimira Putina na predsedničkim izborima 2018. godine i priželjkuje njegovu pobedu.

POVEZANE VESTI

Petak 31.07.2015. 06:19
Njegov rejting u svetu moze da se poredi sa rejtingom Ivana Groznog i Josifom Visarionovicem Staljinom ( i danas takve individue Rusi obozavaju ) . Covek koji ne moze da kroci vec vise od 2 godine na svetsku politicku binu nije vredan pomena . Sutnut , izignorisan , izolovan vec duze vreme (politicka vecnost) cami u Kremlju ... individua kome verni saveznik primera Kube okrece ledja sve govori , individua zemljokradica koji -nikom drugom ne objavi rat do bratskoj mu Gruziji i Ukrajini granici se sa ludilom ... individua koji kao na traci likvidira svoje neistomisljenike sa sigurnoscu je smeten u razvoju , covek koji dozvoli da mu svet (cak i Crna Gora) uvede sankcije i dovede zemlju na rub ekonomskog opstanka - istorijski gledano bas nista ne govori ................................... Sta reci o individui kome su danas drugari Zerar Depardje , Silvio Berluskoni ....koji pozira polunag !!! Sta reci ... ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online