Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 09.05.2010.
08:20
Vestionline A

Za Mondijal spremno 40.000 prostitutki i milijarda kondoma

Za spektakl koji predstavlja Svetsko prvenstvo u fudbalu svi su spremni u Južnoafričkoj republici, pa tako i "internacionalne" prostitutke. Južnoafrička agencija za narkotike procenjuje da će više od 40.000 prostitutki, iz Rusije, Konga, Nigerije, špartati južnoafričkim gradovima kako bi pronašle klijenta među više od 400.000 navijača željnih zabave.

Henri Africa, 49-godišnji vozač taksija, osim standardne rute od aerodroma do grada, vrlo često "operiše“ i po "Brajt Red Turu“ za koji veruje da će biti najtraženija destinacija posle fudbalskih stadiona.


Za 500 dolara Henri je spreman da svog klijenta celu noć vozi od striptiz bara do striptiz bara, pa čak i da ga odvede do prostitutke koja praktikuje siguran seks. Ova poslednja stavka je vrlo važna jer je Južnoafrička republika zemlja gde je svaka peta osoba zaražena HIV-om.


"Ako ne znaju gde treba da idu najčešće će krenuti i završiti u smeru nevolje. Ono što turisti kod nas plaćaju je sigurnost“, reklamira svoj biznis Henri.


Mesec dana pre početka Mundijala upravo je sigurnost najvažnija tema. Biti domaćin Prvenstva je, između ostalog, prva velika šansa za zemlju da iz svog imidža izbaci pojmove poput "nekontrolisan rast kriminala“, "velike razlike između siromašnih i bogatih“, "rasizam“, "epidemija HIV-a“ i tako pokaže svetu da je sigurna turistička zemlja.


Devet gradova u kojima će se održavati utakmice pojačali su policijsku prisutnost na strateškim mestima. Turistička organizacija u Kejp Taunu je započela niz projekata kojima uglavnom mlađe stanovništvo upozorava na opasnosti od seks industrije, ali i AIDS-a.


Čak i predsednik Jakob Zuma, inače poligamista i zakleti borac protiv kondoma koji ima najmanje 20 dece, ne prepušta stvari slučaju. Tokom svoje posete Velikoj Britaniji u martu, zatražio je pomoć u nabavljanju više od milijarde prezervativa kao dodatne zalihe za tržište JAR-a pre početka Prvenstva.


Brojni Zumini kritičari su ovaj potez proglasili kao samopromociju JAR-a u raj za seks turizam i prostituciju. Velika Britanija je, međutim, izašla u susret i put Južnoafričke republike poslala 42 miliona kondoma što je dovoljno da se svaki stanovik te zemlje opskrbi jednim ili da se svakom turisti da po sto prezervativa.

Ipak, još postoji bojazan da bi izlaganje navijačke mase prostitutkama koje su zaražene HIV-om moglo uticati na povećanje zaraženih i u matičnim zemljama kada se turisti vrate kući.


Prostitutka iz Konga, koja se predstavlja kao Skarlet, u Kejp Taun je došla u aprilu i nada se da će ostati i posle Prvenstva. Priča da je posao trenutno slab, ali očekuje da će broj klijenata skočiti dolaskom sportskog spektakla.

"Beli muškarci vole crne žene“, zaključuje Skarlet koja jedva čeka dolazak navijača.

POVEZANE VESTI

Nedelja 05.06.2011. 17:21
lele. udri je do zore. i jos i jos i nikad dosta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online