Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 26.08.2015.
14:05
Tanjug A

SAD u Evropu šalje avione "na koje Rusi nemaju odgovor"

Pentagon je potvrdio da će ubrzo poslati avione F-22 u Evropu, kao jasan signal solidarnosti NATO sa svojim istočnoevropskim članicama, javio je nemački međunarodni javni servis Dojče vele.

allgamewallpapers.com
F-22 trebalo bi da umiri saveznike i uplaši Ruse

Šefica američkog ratnog vazduhoplovstva Debora Džems, prvi put je, na pariskom aeromitingu u junu, pomenula mogućnost stacioniranja aviona tipa F-22 u Evropi.

- Sada je i Pentagon potvrdio da će do toga doći "ubrzo". SAD ne bi stacionirale ovde svoje F-22 da ne smatra da je to neophodno - ocenio je vojni analitičar Konrad Muzika za britanski magazin IHS Džejns.

Prema njegovim rečima nesumnjivo je da će stacioniranje aviona F-22 u Evropi imati veliku simboličku snagu, ali može da izazove i "blagu glavobolju" Moskve.

- Istočna Evropa će svakako pozdraviti taj potez. Stanovnici istočne Evrope su bili zabrinuti zbog koncentracije ruskih snaga u zapadnim delovima Rusije i dodatnog naoružanja koje je poslato u region Kalinjingrada - rekao je Muzika.

On je naveo da će to biti veliko povećanje borbene gotovosti.

- Nema aviona na svetu koji se može meriti sa F-22. To je jedini borbeni avion pete generacije koji je, u svetu, u operativnoj upotrebi. Drugim rečima, Rusija nema avion koji bi mogao da mu parira - ističe Muzika.

Pošto je avion F-22 veoma teško, često i nemoguće otkriti sistemima protivavionskog nadzora, njihovo slanje u Evropu jasna je poruka Moskvi da potencijalni protivnik u vazduhu neće biti otkriven i da će predstavljati opasnost za rusku avijaciju.

- Ovi avioni bi mogli da imaju važnu ulogu u međusobnom zastrašivanju između Alijanse i Rusije - upozorio je Muzika za britanski magazin, preneo je Dojče vele.

POVEZANE VESTI

Sreda 26.08.2015. 14:38
I da imaju nanosuit oklop kao u game crysis, baćuške će topiti cele njihove formacije za doručak, kao moj stomak pljesku od 20.
Sreda 26.08.2015. 15:52
Pošto je avion F-22 veoma teško, često i nemoguće otkriti sistemima protivavionskog nadzora, njihovo slanje u Evropu jasna je poruka Moskvi da potencijalni protivnik u vazduhu neće biti otkriven i da će predstavljati opasno....................Ko je prvi otisao u kosmos, napravio avion sa vertikalnim poljetanjem(Utka), napravio avion sa obrnutim krilima(suhoj), letece brodove na Crnom moru............?To nije los avion ali oni stalno kaskaju za Rusima. Napravili su istina , prvi t.k.zvani nevidljivi avion koi je danas vec prilicno vidljiv. To je samo pokusaj dodatnog iscrpljivanja Rusije u hladno ratovskom nadmetanju i prica za naivno i glupo americko topovsko meso zvano EU drzavice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online