Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 29.08.2015.
21:34
D. Pašić - Vesti A

Beograd otvara vrata Rusije

Manferd Traunmiler, ugledni privatnik iz Linca je pre nekoliko dana kupio turistički brod, MS Primadona, koji će od proleća sledeće godine saobraćati Dunavom, na relaciji Linc-Beograd. Reč je o modernom i luksuznom rečnom brodu s kabinama, a cena karte odnosno putovanja do Beograda biće naknadno saopštena. Ova vest je obradovala Manfreda Grubauera, direktora Turističke organizacije Linca, koji se nada da će brod iz Beograda prevoziti i bogate ruske turiste.

D. Pašić
Luksuz na Dunavu: MC Primadona

- To što je ugledni i priznati privrednik kupio brod velika je šansa i za naš grad. Ovo će mnogo značiti za povećanje prometa putničkog saobraćaja do Beograda, ali to je šansa da stignemo i dalje. Beograd otvara vrata za Rusiju odnosno njihove turiste - kaže Grubauer.

On smatra da će zahvaljujući ovoj liniji veliki broj ruskih turista, koji dolaze u Beograd, stići do Gornje Austrije.

- Trudićemo se da organizujemo grupe koje bi ovom linijom od glavnog grada Srbije dolazili kod nas u Linc. To je ujedno šansa da se razvije i avionski saobraćaj na aerodromu u Heršingu, koji je prilično neiskorišćen. Već smo razgovarali s pokrajinskom turističkom organizacijom i verujem da ćemo imati uspeha, već na proleće kada otvorimo liniju. Turisti koji dođu iz Beograda mogu avionskim linijama da se vrate u Rusiju - otkriva deo planova prvi čovek turizma u gradu na Dunavu.

Linc u dosadašnjem delu godine beleži veliki porast turista koji upravo putničkim brodovima stižu u ovaj grad iz raznih zemalja, većinom zapadne Evrope. Podatak da jedan turista sa broda dnevno potroši u gradu u proseku 53,30 evra uliva optimizam da će se linija do Beograda isplatiti.

Za nepunih osam meseci je bilo 212 kružnih putovanja samo na relaciji Linc-Pasau, što je nekoliko puta više u odnosu na ranije godine. To dodatno podgreva optimizam kod zaposlenih u turizmu glavnog grada Gornje Austrije, jer će to značiti i angažovanje nove radne snage.

Popust za mlađe

Moderni putnički brod MS Primadona, je dug 113,4 metra i širok 17,4. Može da primi 154 putnika. Usvojoj kategoriji je jedan od najmodernijih brodova na rekama Evrope. Njegov vlasnik kaže da će roditelji s decom imati poseban popust. Svi putnici do 30 godina starosti moći će da računaju na popust od 30 odsto. Ovo luksuzno rečno turističko plovilo opslužuju 43 zaposlena, uključujući i kapetana sa saradnicima.

POVEZANE VESTI

Subota 29.08.2015. 21:42
Ovde neko ocajno pati od zatupljenja i krize. Bogati ruski turisti nemaju potebu za nekim camcem jer imaju svoje. Ha ha ha
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online