Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 30.08.2015.
10:53
Sputnik A

Super Maša - novo oružje ruske diplomatije

Ruska diplomatija ima novo "oružje". Reč je o Mariji Zaharovoj, novoj direktorki Departmana za informacije i štampu ruskog Ministarstva inostranih poslova. Ona je prva žena u istoriji koja obavlja tu funkciju.

youtube.com/Svobodnaя Pressa ID
Britak jezik i oštri komentari, nova ruska superžena: Marija Zaharova

Otkako je 10. avgusta postavljena na dužnost, Zaharova je napravila čitavu "pometnju" u evropskim i svetskim medijima.

Italijansko izdanje "Panorama" nazvalo ju je „novom ruskom superženom“. Zaharova je na društvenim mrežama objavila fotografiju italijanskog lista, na kojoj su je predstavili kao junakinju iz stripa, obučenu u kostim u bojama ruske trobojke.

- Ovako mene vide u Italiji. Čak ne znam da li ih treba opovrgnuti - napisala je Zaharova ispod fotografije koju je objavila na svom fejsbuk profilu.

Rusi je obožavaju

Autori teksta opisuju Zaharovu kao ženu nežnog izgleda, plavih očiju i dugih nogu, koja ima izvanredan smisao za humor i neverovatnu snagu i harizmu, a takođe visoko ocenjuju i njene profesionalne kvalitete.

- Novi pres-sekretar Putinovog Ministarstva spoljnih poslova obećava da će (u diplomatiji) ostaviti svoj trag - piše list. Italijansko izdanje upoređuje Mariju i sa bivšom predstavnicom američkog Stejt departmenta Džen Psaki. U duelu sa lepom Ruskinjom, Amerikanka je izgubila bitku. Autori teksta o Zaharovoj kažu da je ona "anti-Psaki“.

 

Вот так меня видят в Италии. Даже не знаю, стоит ли опровергать )))))) Posted by Maria Zakharova on Thursday, August 27, 2015

Nova predstavnica ruskog MIP-a nije "zapalila“ samo medije, već i društvene mreže. Internet zajednica je prosto eksplodirala. Forumaši, blogeri i korisnici socijalnih mreža oduševljno komentarišu njen rad, ističući njene kvalitete, ali i izgled. Muškarci se uveliko interesuju za njen emotivni status.

Rusi je već nazivaju "naša Maša“, nižući brojne epitete i hvalospeve na njen račun. O njoj se zna da se aktivno bavi sportom i da tečno govori engleski i kineski jezik.

Bogata biografija

Prepoznatljiva po britkom jeziku i oštrim komentarima, Zaharova je i popularna blogerka. Rođena je 24. decembra 1975. godine, u porodici diplomata. Detinjstvo je provela u Pekingu, gde su joj roditelji bili na službi.

Diplomirala je međunarodnu žurnalistiku na prestižnom moskovskom fakultetu MGIMO, a specijalizirala orijentalistiku i novinarstvo. Praksu je prošla u Ambasadi Rusije u Kini. Karijeru je počela u novinarstvu, a u Ministarstvo inostranih poslova prešla je 1998. godine. Bila je šef službe za informisanje ruske misije pri UN, a zatim je imenovana za zamenika direktora Odeljenja za informisanje i štampu.

Ima diplomatski rang - savetnik prve klase. Kandidat je istorijskih nauka, a član je i Saveta za spoljnu i odbrambenu politiku Ruske Federacije.

Popularnost je stekla učešćem u televizijskim tok-šou emisijama na ruskim kanalima i oštrim komentarima na osetljiva politička pitanja.

youtube.com/without_hat
Njoj slava baš i ne prija: Natalija Poklonska

Imaju Rusi i Nataliju

Ona, međutim, nije prva žena-predstavnica državnih struktura o kojoj se aktivno raspravlja, priča i piše u ruskim i stranim medijima. Natalija Poklonska je već proglašena za najlepšu javnu tužiteljku na svetu.

Javna tužiteljka ruske Republike Krim postala je prava internet i medijska zvezda, koja je sve opčinila svojom lepotom, ali i profesionalnim kvalitetima. Video-snimak sa njene prve zvanične konferencije za štampu postao je jedan od gledanijih klipova na Jutjubu.

Obožavaoci već uveliko prave i prezentuju crtane filmove i spotove u kojima je Poklonska glavna junakinja. Čak postoji i kult njenih sledbenika koji sebe nazivaju "natalijatima“. Ipak, ona je jasno izjavila da je tolika medijska pažnja čini nesrećnom i pre svega ometa u poslu.

- Ja sam advokat, a ne Pokemon - poručila je lepa tužiteljka, koja je u decembru bila meta atentata.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.08.2015. 16:52
Zapad je toliko mocan da n i Hudini ne bi mogao Potina da vrati na svetsku politicku binu ! Putin je politicki mrtav !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online