Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Utorak 01.09.2015.
13:41
Srna A

Mađari osuli paljbu: Nemačka kriva za navalu migranata

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da Nemačka nije kriva za priliv sirijskih izbeglica u Mađarsku, odakle ubrzano pokušavaju da se domognu Nemačke. Mađarska Vlada optužila je Nemačku da zbog "fleksibilnijeg stava prema Sirijcima" ohrabruje migracije.

Reuters
Mađarska policija sprečila prilazak vozovima za Zapadnu Evropu

Nemačke vlasti savetovale su zvaničnike da ne šalju Sirijce nazad u prvu zemlju EU u koju su ušli, kao što nalažu propisi evropskog bloka. Merkelova je rekla da Sirijci imaju velike šanse da dobiju azil, ali da "to ne treba da bude iznenađenje i treba da bude slično u svakoj evropskoj zemlji".

Prema njenim rečima, odgovor leži u zajedničkoj evropskoj politici u vezi sa azilom uz "fer raspoređivanje" izbeglica širom bloka.

Španski premijer Marijano Rahoj rekao je, posle razgovora sa Merkelovom, da je njegova zemlja otvorena za raspoređivanje migranata među svim članicama EU, ali da Madrid neće uzeti više od 2.739 migranata, na koliko se ranije obavezao. Rahoj je rekao da ne može biti napretka u vezi sa pitanjem mgiranata dok se ne izgrade bolji prihvatni centri u Grčkoj i Italiji.

Na pitanje da li će Madrid prihvatiti obavezne kvote za migrante, on je rekao da Španija prvo želi da vidi kriterijume, uključujući stopu nezaposlenosti.

U međuvremenu, tenzije su eskalirale na grčkoj severnoj granici sa Makedonijom, gde danas oko 1.500 migranata čeka da pređe granicu i krene dalje prema zemljama EU. Tuča i sukobi izbili su među grupom ljudi u blizini grčkog sela Idomeni, kada su stotine ljudi, većinom migranata iz Avganistana i Pakistana, pokušali da pređu granicu koju čuva makedonska policija.

Makedonske vlasti dozvoljavaju malim grupama da pređu granicu, odakle idu ka železničkoj stanici u Đevđeliji.

Makedonske vlasti su u avgustu na kratko zatvorile sve prelaze i upotrebile šok bombe i palice protiv migranata.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.09.2015. 14:23
Sta se sve nesetismo i dobar osecaj za trentnu priliku imasmo, 2014 smo vikali ima da se desi slom naccistickih potomaca od londona fassistickoga preko vratikana krvolocno-pedofilskoga i berlina potomaca naccista i njihovih satelita djecoUbica krvata i handzara...svi kod djavola na razanj....2015 smrt americi smrdljivim jenkijima da im se trag satre za sva vremena, da ih nemoze ni arheolozi nac kad ih slucajno otkopaju u pustinji radiokativnoj.....Prvi i poslednji udarac izkombinovan ce da im zavare kina i Russija zajedno, svi zajedno imaju toga djavola izmjesanog britanskog sljama kauboja i kafanske kurvve da razvale.....
Utorak 01.09.2015. 20:15
E Madjari ruku na srce kriva je aMerika a ne Nemačka.Budimo realni.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online