Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 04.09.2015.
07:47
B. Božin - Vesti A

Milion razglednica za Dorina

Izdavačka kuća Ahriman ferlag iz Frajburga, koja je objavila knjigu "Srebrenica - kako se zaista zbilo" autora Aleksandra Dorina i pomno se angažuje na oslobađanju srpskog pisca koji se od 17. juna pod misterioznim okolnostima nalazi u istražnom zatvoru u Bazelu, ne posustaje u idejama kako da skrene pažnju javnosti na političku pozadinu ovog slučaja.

Vesti
Šaljite razglednice za Dorina

Na portalu Parse i parse ova kuća je izvestila da "još nema pozitivnih novina što se tiče zatvorskih uslova u kojima se Dorin nalazi".

- Njega drže u striktnoj izolaciji i nema kontakt sa drugim zatvorenicima. Zatvorenik treba očito da omekša, kako bi se odgovarajućim priznanjima prikrila pozadina hajke na njega. Nakon toga je, nema sumnje, predviđena i pres-kampanja protiv već okaljane žrtve. Jedino pažnja javnosti može da spreči ovu sramotnu računicu!

Tako dolazimo do suštine stvari, objašnjava se dalje: ono što je u ovom trenutku neophodno jeste podrška Aleksandru Dorinu po uzoru na akciju za Anđelu Dejvis (američkog borca za ljudska prava i humanistkinju, koja je 80-ih godina postala simbol za prava političkih zatvorenika).

- Neki od vas se sećaju da je Dejvisova posle lažnih optužbi od strane američkih vlasti uspela da se spase električne stolice samo tako što je iz celog sveta, a naročito zemalja istočnog bloka, stiglo milion razglednica u zatvor u kojem je ležala. Američko sudstvo je moralo da zaposli dodatno još šest službenika kako bi savladali tu poplavu solidarnosti.

Ako ovoga puta i ne bude toliko poštanskih karata i birokratija pokuša da ih spreči, želimo upravo to da predložimo. Pišite, dakle, razglednice prijatelju istine Aleksandru Dorinu, koji se u zatvoru nalazi zbog navodne trgovine kanabisom. Ohrabrite ga da istraje i da ne poklekne zbog prljavih i izmišljenih optužbi!

Njihov cilj je da Dorina sateraju u kriminalni ćošak kako bi dezavuisali njegov istraživački rad i učinili ga bezopasnim. Zbog toga pišite razglednice solidarnosti Aleksandru Dorinu! - saopštili su inicijatori akcije.

- Zamolite Vaše prijatelje i poznanike, naročito u inostranstvu, da takođe napišu razglednicu, jer "oni koji vršljaju u mraku, strahuju od javnosti kao anaerobni organizmi od kiseonika" - poručuje Ahriman ferlag u svom apelu.

Razglednice šaljite na adresu:

Alexander Dorin

Untersuchungsgefangnis Basel-Stadt

Binningerstrasse 21

CH-4051 Basel

Swiss

Pohvala za "Vesti"

Dr Peter Priskil, izdavač knjige o Srebrenici Aleksandra Dorina, dao je intervju srpskoj novini "Vesti", koji je objavljen u dva dela, prenosi portal Parse i parse.

Ahriman ferlag navodi da su "Vesti" jedine srpske novine internacionalnih razmera koje nisu pristale na kapitulacijski kurs prema NATO agresorima. "Rezonanca je bila ohrabrujuća: već u prvih nekoliko dana je stiglo više od 70 pisama podrške, priliv donacija je značajno porastao (tako da sada imamo i nešto više od potrebne sume), a izgleda da su i brojna protestna pisma iz celog sveta stigla u švajcarsko Odeljenje pravde u Bernu."

POVEZANE VESTI

Petak 04.09.2015. 14:43
Nadam se da ce te istrajati. Samo istina oslobadja covjeka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online