Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 15.09.2015.
11:41
Tanjug A

"Zapad laže o ruskim vojnicima u Siriji"

Priča o prisustvu ruskih vojnika u Siriji predstavlja laž zapadnih zemalja, izjavio je danas za ruski TV kanal "Rusija 24" sirijski ambasador u Rusiji Rijad Hadad.

Reuters
Pomoć i saradnja da, ali prisustvo ruske vojske u Siriji je zapadna izmišljotina

- Priče o prisustvu vaših vojnika na teritoriji Sirije su laž koju šire zapadne zemlje, SAD. Smatramo da se protiv naše zemlje sada kuje nova zavera pod izgovorom navodnog dolaska ruskih vojnika na našu teritoriju - rekao je sirijski diplomata, a prenosi TASS.
 

Prema Hadadovim rečima, radi se o isporukama naoružanja i tehnike u skladu sa ranije sklopljenim sporazumima između dve zemlje.

- Što se tiče pozicije Rusije, ona se temelji na međunarodnom pravu, našem suverenitetu i teritorijalnoj celovitosti. Već 30-40 godina sarađujemo sa Rusijom u različitim sferama, uključujući vojnu. Da, dobijamo oružje i borbenu tehniku - rekao je on.

Sirijski ambasador u Moskvi je, takođe, rekao da vazdušni napadi koalicije predvođene SAD po pozicijama "Islamske države" (IS) imaju kontraefekat i da IS samo jača svoje pozicije i da te akcije nemaju efikasan rezultat.

- Oni (Zapad) ne bore se protiv, već uz pomoć IS - kazao je Hadad.

Rusija se ne bavi smenom režima u Siriji

Ruske agencije su iz Dušanbea, gde se održava sednica Saveta za kolektivnu bezbednost Organizacije sporazuma o kolektivnoj bezbednosti, preneli i izjavu pres sekretara ruskog predsednika Dmitrija Peskova da su vesti o tajnim pregovorima Moskve i Zapada o uslovima za smenu sirijskog predsednika Bašara el-Asada insinuacija i spekulacija.

- Želim još jednom da podsetim da je i na nivou ministra inostranih poslova i na nivou predsednika, Rusija više puta naglasila da se ne bavi smenom režima - kazao je Peskov.

Prema rečima pres sekretara Vladimira Putina, Kremlj je uveren da se separatnim pregovorima ne može rešiti sudbina Sirije, već nju treba da odredi narod te zemlje.

TASS prenosi i izjavu portparola Bele kuće Džošue Ernesta da ne isključuje buduće razgovore o Siriji između predsednika SAD Baraka Obame i Putina, dodajući da oni imaju takve odnose koji im "omogućuju da budu prilično otvoreni jedan s drugim".

Ernest je, pritom, rekao da "Rusija nastavlja sa aktivnostima" u Siriji "povodom kojih SAD izražavaju određenu zabrinutost".

Peskov je toj ruskoj agenciji rekao da su poslednji put Obama i Putin razgovarali o Siriji 15. juna i da predsednici razumeju jedan drugog, ali to ne znači i da su saglasni oko tog pitanja.

- Razumeti i složiti se - to su različiti pojmovi - rekao je Putinov pres sekretar, dodajući da se "dijalog nastavlja".

POVEZANE VESTI

Utorak 15.09.2015. 11:52
Da bi pokrili svoje zlločine u toj zemlji prebacuju loptu na Ruse.Sad su tamo tobož zbog Rusa.Izvitopereni mozgovi.Lažžu,lažžu i samo lažžu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online