Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 28.09.2015.
16:33
sputniknews.com A

Stoltenberg: Rusija ključni akter u UN

Prema rečima generalnog sekretara Severnoatlantske alijanse Jensa Stoltenberga, Rusija ostaje ključni akter u UN, a pokušaji njene političke izolacije nemaju smisla, izjavio je u intervjuu za švedski list "Dagbladet".

Tanjug/AP
Nema smisla izolovati Rusiju: Jens Stoltenberg

- Strateškog partnerstva između NATO-a i Rusije, koje smo u najvećoj meri uspeli da uspostavimo posle Hladnog rata, više nema. Pritom, nema ni povratka na stanje iz vremena Hladnog rata. Rusija ostaje stalna članica Saveta bezbednosti UN i uvek će igrati važnu ulogu u UN. Na takav način nema smisla izolovati Rusije - rekao je generalni sekretar NATO-a.

Stoltenberg nije želeo da odgovara na pitanje novinara da li se treba „plašiti ruske agresije“ u Ukrajini. On je naglasio da NATO "sada usredsređuje pažnju na pozitivne aspekte situacije“.

- Režim prekida vatre (u Donbasu) nastavlja u celini da se poštuje. Preduzimaju se novi pokušaji pune primene Minskog sporazuma. Ipak, neizvesnost ne prestaje jer je pred nama još uvek dug put -rekao je on.

Što se tiče sirijske krize, Jens Stoltenberg je naveo da nije zadatak NATO-a da traži način rešavanja problema - time treba da se bavi cela međunarodna zajednica. Pritom, on je pozdravio pregovore između Rusije i SAD, koji će se ticati upravo situacije u Siriji.

- Situacija u Siriji je krajnje složena i zasad je rano govoriti o tome u čemu se sastoji namera Rusije. Pozivam Rusku Federaciju da iskoristi svoje prisustvo na pozitivan način i pozdravljam predstojeće pregovore između lidera Rusije i SAD, na kojima će se razgovarati o sirijskom pitanju - izjavio je bivši šef norveške vlade.

- Ako Rusija namerava da podrži Asada, to se ne može smatrati konstruktivnom odlukom. Ako Rusija namerava da se pridruži borbi koju međunarodna koalicija vodi protiv terorističke grupacije Islamska država - to može biti konstruktivni doprinos sa njene strane - pojasnio je on.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.09.2015. 20:28
Za podvlacenje Rusiji pod kozu je isto tako propao pokusaj. O diplomatskom uvlacenju u du+pe je vasa stara boljka, pristaje vam inace.
Ponedeljak 28.09.2015. 20:34
Сад сте господо изашли пред светску јавност и шта је ваш аргумент_л а ж.Опет бацате прашину у очи,а чим изађете одмах тенкови прораде.Ваших лажжи смо се наслушали,па што год ви рекли па и истину -код великог дела света је под сумнјом.Не заборавите само једно:ни просторно,ни војно,ни у лјудству у светским размерама нисте велики већ мали.Ако то не схватите на време нема вас.Н е м а !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online