Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 03.10.2015.
01:12
Sputnik A

Njoj je jasno: Evo zašto Amerika sumnja u Putinove akcije u Siriji

Sumnje o ciljevima vazdušnih napada Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji od strane SAD predstavljaju "diskreditaciju akcija Vladimira Putina", izjavila je liderka francuske partije "Nacionalni front" Marin Le Pen.

Reuters
Ona neće pasti pod uticaj američke propagande: Marin le Pen

Rusija je počela vazdušne napade na pozicije Islamske države u Siriji na zahtev predsednika te države Bašara el Asada. Treba podsetiti da koalicija na čelu sa SAD od septembra prošle godine bombarduje pozicije Islamske države u Siriji bez dozvole SB UN i ne koordiniše svoje akcije sa sirijskim vlastima.

- SAD su uvučene u propagandni rat i u borbu za uticaj sa Rusijom. Cilj sumnji povodom ruskih vazdušnih napada je da se diskredituju akcije Vladimira Putina - izjavila je Le Penova u intervjuu televiziji "Evropa 1“.

Francuska političarka je objasnila da ona nije među onima koji mogu da padnu pod uticaj američke propagande.

Le Penova je navela da je predsednik Sirije Bašar al Asad na čelu sirijske vojske koja vodi oružanu borbu sa Islamskom državom i u Siriji ne postoji drugo sredstvo kojim bi se mogla iskoreniti ta teroristička organizacija, osim stupanja u široku koaliciju sa aktuelnim sirijskim vlastima. Po njenim rečima, Islamska država predstavlja i pretnju za zemlje Evrope.

POVEZANE VESTI

Subota 03.10.2015. 07:18
Odluke Saveta bezbednosti UN nema, a ne vidim kako neko moze Asada da smatra legalnom vlascu nakon svega sto je ucinio u toj drzavi, covek tamani svoje gradjane ko zeceve. Pa je verovatno trebao po nekom drugom arsinu UNa vec odavno da bude sklonjen, zbog tog svog zlocinackog delovanja prema sopstvenom narodu, zarad golog opstanka na vlasti. I to mnogo ranije pre ovih operacija, sto bi velikim delom sprecilo celu tu Sirijsku tragediju. Tako da, sve u svemu, ova se ruska operacija cini nelegalnom. Al opet, kada bi se cekalo da se se u tom UN, dogovore rogovi u vreci oko neke operacije, onda ni jedna jedina operacija nikada ne bi bila legalna. Naravoucenje je sledece. Svaka sila stiti svoju zonu interesa. Nikog nije briga za taj UN. To smo samo mi u Srbiji, napaljeni Milosevicevom i Kostunicinom propagandom (a i Tadicevom), glupo verovali da se taj Savet bezbednosti UNa za nesto pita.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online