Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 03.10.2015.
19:10
Tanjug A

"Putin će se uskoro zaglaviti u sirijskoj močvari"

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da se SAD neće direktno konfrontirati sa Rusijom oko vazdušne ofanzive Moskve u Siriji, u uverenju da će se ruski predsednik Vladimir Putin uskoro naći u sirijskoj "močvari", piše "Vašington post".

Reuters
Nije najbolje prihvatio uspeh ruskih snaga u Siriji: Barak Obama

U isto vreme, Obama je odobrio predloge, sačinjene pre ovonedeljne vojne akcije Rusije, o jačanju američkih napora u borbi protiv Islamske države.
 

To podrazumeva direktne pošiljke oružja, preko Iraka, kurdskim i arapskim borcima koji su proteklih meseci potisli borce IS iz većeg dela severne Sirije duž turske granice.

Više sadašnjih i bivših američkih zvaničnika izrazilo je bojazan da bi vazdušni udari Rusije u Siriji mogli da nanesu štetu programu podrške pobunjenicima, koje je CIA već neko vreme obučava i naoružava, u borbi protiv sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Na konferenciji za novinare u petak u Beloj kući, Obama je jasno stavio do znanja da ne namerava da se direktno suprotstavlja ruskim snagama.

- Mi nećemo pretvoriti Siriju u posrednički rat između SAD i Rusije. To bi bila loša strategija s naše strane - rekao je Obama.

- Ovo je bitka između Rusije, Irana i Asada protiv velike većine sirijskog naroda. Mi vodimo bitku protiv Islamske države - kazao je Obama.

Obama je gnevno reagovao na nagoveštaje o američkoj slabosti u svetlu ruskih napada, uključujući Putinovu odluku da pokrene iznenadne vazdušne udare samo dva dana nakon sastanka sa predsednikom SAD u Ujedinjenim nacijama.

- Ovo nije nekakvo takmičenje supersila u šahu. Gospodin Putin je morao da ode u Siriju ne iz snage već iz slabosti jer njegov klijent, gospodin Asad, propada - naveo je Obama.

Obama je poručio da će ovaj "pokušaj Rusije i Irana da podrže Asada i pokušaju da umire stanovništvo samo ih dovesti do toga da zaglave u močvaru".

- I to neće funkcionisati. I oni će biti tu neko vreme dok ne krenu drugim kursom - dodao je Obama.

POVEZANE VESTI

Subota 03.10.2015. 20:49
To ti misliš i želiš.On će možda zaglaviti,al samo možda,a tebe je ta močvara već progutala,nisi uspeo ni za lijanu da se uhvatiš da bi se spasao nviiksani majjmune
Subota 03.10.2015. 21:14
Bijes koji pokazuju jasno pokazuje koliko para zarađuju trgujući sa Islamistima. I Afganistan im se otima a drogu sve manje prebacuju na Kosovo. Presušuju "izvori prihoda" plaćeni krvlju miliona ljudi pa su bijesni ali nemoćni. Zapadna civilizacija je sav ispjeh postigla tirjanijim, pljačkom, razaranjem i eksploatacijom cijeloga svijeta. Došlo je vrijeme da vrate pokradeno.
Subota 03.10.2015. 21:49
Korov se sece iz korena, zato Putin treba da se premesti na secu korena. Zna se ko je koren ovog zla da ne objasnjavam puno!! Posle toga vlada mir!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online