Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 06.10.2015.
16:11
Vestionline A

Da sam slušao republikance, bili bismo u 7 ratova!

Barak Obama često voli da apostrofira rivale iz Republikanske stranke kao prave ratne huškače u Sjedinjenim Američim Državama, a sebe da predstavi kao diplomatu-vojnog komandanta, koji je priveo kraju ratove u Iraku i Avganistanu, iako ti konflikti i dalje traju i verovatno će nadmašiti njegov mandat, koji završava naredne godine. Čitav pošten svet, osim zapadnih "demokratija", zna da to nije tačno i da su obe bitne partije (i demokrate i republikanci) u SAD ratnohuškačke, a da je Obama, kao vrhovni komandant trenutno najjače svetske sile uveo planetu u niz opasnih ratnih regionalnih sukoba koji prete da eskaliraju u veće konflikte. Ipak, predsednik SAD ne odustaje i tvrdi da su pravi "ratni jastrebovi" - republikanci!

Reuters
I onda bi njegovi avioni leteli - fiju, fiju, fiju - širom sveta: Barak Obama

Štaviše, Obama je tačno izračunao broj ratova koje bi SAD vodile da je slušao savete političkih protivnika (s obzirom na to da je demokrata) - po toj računici, reč je o ukupno sedam (7) vojnih sukoba! Naime, u videu koji je Bela kuća objavila prošlog meseca, a koji je u javnosti do sada prošao nezapaženo, Obama se obraćao maloj grupi veterana i jednom udruženju majki ubijenih vojnika SAD:

- Da sam poslušao savete nekih od članova Kongresa koji viču sve vreme, bili bismo sada u sedam ratova. Ne preterujem. Brojao sam. Bili bismo u vojnim akcijama na sedam mesta širom sveta - naglasio je Barak Obama.

Kada je portparol Nacionalnog saveta bezbednosti upitan da objasni na koja mesta je predsednik mislio, on je naveo sedam zemalja u koje su SAD već poslale vojnike na borbene misije: Siriju, Irak, Pakistan, Somaliju, Libiju, Avganistan i Jemen.

Kako su novinari zatim istakli da je jasno da predsednik nije mislio na već postojeće sukobe, nego na neke koji su izbegnuti jer nije slušao savete republikanaca, predstavnici sedme sile su priterali portparola u ćošak i tražili podatke - ipak, ostali su bez odgovora... 

POVEZANE VESTI

Utorak 06.10.2015. 16:16
Da su Amerikanci ostali kod kuce ne bi ni bilo toliko ratova po svetu.
Utorak 06.10.2015. 16:16
Nobelovac.....
Utorak 06.10.2015. 16:17
...”a da je Obama, kao vrhovni komandant trenutno najjače svetske sile”... Кад је писан овај чланак? У којем времену или у којим илузијама живи аутор ових редова?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online