Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 09.10.2015.
18:44
sputniknews A

Pentagon naoružava sirijsku opoziciju i sprema podršku iz vazduha

Šef Pentagona Ešton Karter naredio je da se sirijskim opozicionarima dostavi ne samo naoružanje nego i da im se pruži podrška iz vazduha. Ranije je saopšteno da bi SAD mogle da preispitaju program obuke boraca sirijske opozicije.

Reuters
SAD spremne da intervenišu i iz vazduha

- Američki ministar odbrane Ešton Karter naredio je da se dostave oružje i prateća oprema određenim grupama umerene sirijske opozicije - izjavio je predstavnik Pentagona Piter Kuk.

U skladu s dokumentom, Amerika takođe namerava da sirijskim opozicionarima pruži podršku iz vazduha.

Ranije u petak šef Pentagona je izjavio da bi Sjedinjene Američke Države mogle da usvoje odluku o preispitivanju programa obuke boraca sirijske opozicije koji se suprotstavljaju predsedniku Bašaru el Asadu.

List "Njujork tajms“ objavio je da je administracija američkog predsednika Baraka Obame odlučila da obustavi program Pentagona za obuku i naoružavanje boraca sirijske opozicije, za koji je bilo planirano da se izdvoji 500 miliona dolara. Takva odluka, kako su saopštili predstavnici Obamine administracije, usvojena je usled propasti programa - američki vojnici nisu uspeli da pripreme kopnene snage koje bi mogle da se suprotstave Islamskoj državi.

Navodi se da će biti obustavljeno pozivanje boraca sirijske opozicije na obuku u Jordanu, Kataru, Saudijskoj Arabiji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Umesto toga biće obrazovan mnogo manji centar za obuku u Turskoj, gde će se obučavati, kako se pretpostavlja, lideri opozicionih organizacija.

POVEZANE VESTI

Petak 09.10.2015. 19:00
Ovako nesto jos nisam cuo. Amerika zivi za to, da bi unistavala i ubijala druge narode i bez prestanka ratuje na svim frontovima. Mislim da su sa svojim namerama, prevazisli i Htlera.
Petak 09.10.2015. 18:58
Kako li su kauboji to zamislili? Bombardovati Sirijsku armiju koju podrzava Rusija. Kauboji se krecu opasno blizu ivice provalije u koju bi mogli gurnuti taj region a posljedicno i ostatak svijeta. Ovo je slicno ratu u Koreji. Bice veselo.
Petak 09.10.2015. 20:05
Takva odluka, kako su saopštili predstavnici Obamine administracije, usvojena je usled propasti programa - američki vojnici nisu uspeli da pripreme kopnene snage koje bi mogle da se suprotstave Islamskoj državi...., pa oni i jesu islamska država, zašto bi se suprostavljali sami sebi ! Koga oni prave ludim, naoružat će te sada racku, a podrška iz vazduha.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online