Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 14.11.2015.
16:21
Tanjug A

Cela Evropa u pripravnosti: Mere bezbednosti na najvišem niovu

Francuske vlasti su do daljnjeg zatvorile Ajfelov toranj, muzej Luvr i druge vodeće turističke destinacije u Parizu, nakon smrtonosnih terorističkih napada u kojima je poginulo najmanje 128, a povrijeđeno više od 180 ljudi.

Reuters
Pariz danas: Pripadnici policijskih snaga na svakom ćošku

Zvaničnik iz Luvra izjavio je da je muzej danas otvoren, ali uz pojačane mere bezbednosti. Međutim, Ministarstvo kulture naredilo je da Luvr ostane zatvoren jer je predsednik Fransoa Oland proglasio trodnevnu žalost za žrtvama napada.

Portparol za Ajfelov toranj Izabel Eznu rekla je da ova lokacija iz predostrožnosti nije ni otvarana.

Francusko Ministarstvo kulture saopštilo je da su sve "javne kulturne lokacije" zatvorene u regionu, ali nisu objavljeni drugi detalji.

Zbog napada je zatvoren i park Diznilend, jedna od najvećih turističkih atrakcija u Evropi, u čijem se saopštenju navodi da su odlučili da danas ne rade "usled tragičniih događaja u Francuskoj i kao znak podrške našoj zajednici i žrtvama tog užasnog napada".

Britanija: Teroristički napadi "vrlo verovatni"

U Londonu je premijer Dejvid Kameron predsedavao sastanku vladinog Komiteta za bezbednost.

Pomoćnik komesara londonske policije Mark Roli je za BBC rekao da se nivo opasnosti od terorističkih napada u Velikoj Britaniji konstantno procenjuje i najavio da će prisustvo policije na ulicama širom zemlje biti pojačano.

Portparol londonske policije je izjavio da će biti povećan broj policijskih patrola na ulicama Vest Enda, popularnog dela Londona u kojem se nalazi veliki broj pozorišta i restorana. Pored toga, jutros je severni terminal londonskog aerodroma Getvik evakuisan iz predostrožnosti nakon jednog incidenta.

U Velikoj Britaniji su od ranije mere bezbednosti na gotovo najvišem nivou, pošto bezbednosne službe procenjuju da su teroristički napadi "vrlo verovatni".

Pojačana kontrola na granicama

Nemačka je uvela pojačanu kontrolu nemačko-francuske granice, a i aviosaobraćaj u toj zemlji je pod jakim nadzorom.

Berlinska policija je pojačala mere bezbednosti u nemačkoj prestonici, a na lokacijama gde se nalaze francuske institucije, uključujući ambasadu Francuske u Berlinu, postavljene su zaštitne ograde.

- Tokom noći smo pojačali mere bezbednosti - izjavila je za AFP portparol berlinske policije, ne želeći da navede više detalja.

I Rusija u pripravnosti

U Rusiji je povišena gotovost sistema antiterorističke zaštite, saopštio je danas Nacionalni antiteroristički komitet (NAK), pozivajući građane Rusije da pokažu odgovornost i oprez pred novim izazovima i pretnjama koje predstavljaju međunarodne terorističke organizacije.

- Nadležni organi naše zemlje preduzimaju pouzdane mere za osiguranje antiterorističke zaštite i bezbednosti građana. U svetlu novih pretnji sve komponente za osiguranje bezbednosti prevedene su na višu gotovost.Udruživanje država i građana jedini je način adekvatnog suprotstavljanja terorističkim pretnjama - navedeno je u NAK.

POVEZANE VESTI

Subota 14.11.2015. 18:02
Ми се морамо сабрати,браћо и сестре.Време је за свеопшти српски сабор,оставимо свађе за мирнија времена,загрлимо један другога,опростимо-јер нам време доноси једно велико страдање.Обруч око нас се све више стеже,није време параде већ приправности,није врме за жалопојке и свађе већ за свеопште српско јединство,ако нам је опстати.Вјерују:вера нас се одржала вери хвала.
Subota 14.11.2015. 22:50
Je suis Paris - Je suis France - Liberté, égalité, fraternité !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online