Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 18.11.2015.
09:07
sputniknews.com A

"Neka svet ide dođavola, ali mi sa Rusijom ne želimo da sarađujemo"

Ruski premijer Dmitrij Medvedev smatra da neke države nastavljaju da izbegavaju saradnju sa Moskvom, bez obzira na terorističke napade, koji su odneli na stotine života.

Reuters
Medvedev: Preživećemo bez tih koji ne žele kontakt s nama

- Naravno Rusija može preživeti i bez tih kontakata. Mi ćemo se, kao i pre, sami suprotstavljati teroru i pobedićemo u toj borbi. Verovatno i Zapad se može odupreti. Pitanje je samo po koju cenu. Međutim, ja sam duboko ubeđen da u toj borbi treba da budemo zajedno - rekao je Medvedev.

Premijer je dodao da su teroristički napadi u Parizu i avionska nesreća ruskog A321 na Sinajskom poluostrvu doveli do užasnih gubitaka i pokazali da verski ekstremizam i terorizam predstavljaju realnu pretnju za čitav civilizovani svet.

- Teroristički napad na naš avion i teroristički napadi u Parizu su ogromni ljudski gubici. Ti događaji su zaoštrili političku agendu. Rat je objavljen čitavom civilizovanom svetu. Pretnja je globalna i apsolutno realna - naglasio je Medvedev i naveo da u takvim uslovima politika koju neke zemlje sprovode kako bi izolovale Rusiju izgleda čudno i kratkovido i može da naneti štetu čitavom svetu.

On je objasnio da se ta pozicija može formulisati ovako:

- Neka svet ide dođavola, ali mi sa Rusijom ne želimo da sarađujemo. Da, ID je zlo, ali nije potpuno. Nije toliko da bismo radi njegovog uništenja sarađivali sa Rusima. Ne volimo Asada i saosećamo sa Ukrajinom, dok Rusija radi suprotno. Zato ne treba nikakava saradnja, nisu potrebni nikakvi kontakti, diskusija o sirijskoj krizi. Vi imate svoje ciljeve u sirijskoj kampanji, mi svoje. Mi smo objavili Rusima bojkot, nećemo se družiti sa njima, već ćemo ih izolovati. A onda dižu u vazduh avion, ubijaju u Parizu, ginu ljudi u Siriji i na drugim mestima. To je kratkovida i štetna pozicija za čitav svet. Pozicija, usmerena protiv sopstvenog naroda - zaključio je šef ruske Vlade.    

POVEZANE VESTI

Sreda 18.11.2015. 11:18
Najvece zlo covecanstva danas su Amerikanci i Britanci . Oni prave zarista po celom svetu zavadjaju narode prodaju oruzje zavadjenim i uzivaju u njihovim ratovima . Islamisti su Americki proizvod . .
Sreda 18.11.2015. 12:29
Kao i u II sv.ratu vi ćete podneti najveći teret,a onda će leššinari zapada krenuti za vama da pljačkaju i slave pobedu.tako je bilo tako je i sada.I onda su vas prepustili u kandže faššizma da bi vas što više stradalo,a i sada stoje po strani dok vi na svojoj grbači ne iznesete i ovaj rat.Njima nije ništa sveto,čak ni stradanje njihovog naroda-oni su dovoljni sami sebi dok mettak ne zaluta i ne pogodi te usijane glave.E onda kreću,ali ne u borbu za pravdu i protiv terrora već u pljačku i u slavu pobede koju nisu izvojevali.Tako je bilo,a tako je i sada.Brojali su žiidovske žrtve,a ruske i slobodno mogu reći i srpske(jer to su bili najveći stradalnici sv.rata)nisu ni spomenuli a kaoli brojali.Sad rade isto.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online