Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 29.11.2015.
21:10
webtribune A

"Mas-mediji brutalno lažu kako bi izazvali rat protiv Rusije"

Godinama su ljudi naprasno uveravani preko mas medija da se ratovi na Bliskom istoku vode isključivo u ime demokratije, nekog kvazi mira pod čijom palicom su do sada umrli milioni ljudi. Alternativni mediji su, s druge strane, upozoravali na Treći svetski rat ali i na to da SAD i NATO na istoku masakriraju države a ne da ih "oslobađaju" kako su nam mediji sistemski "prali" mozak.

printscreen
Neverovatna manipulacija medija, čiji je deo bila: Novinarka Amber Lion

Danas, kada je rat došao u srce Evrope, manipulacija se nastavlja i to u toliko strašnoj meri da se zapad uverava da nas vojna sila brani a zapravo je reč o brutalnim lažima koje stvaraju jedan potpuno drugi svet koji nema veze sa stvarnošću. O toj gotovo neverovatnoj manipulaciji progovorili su novinari koji su radili za najveće medijske kuće u svetu. 

Reč je o tri puta Emijem nagrađivanoj novinarki Amber Lion koja je radila za CNN i dala otkaz kada je shvatila da se od nje traži samo jedno - pisati laži.

Laž se plasira kao stvarnost, masakr pretvara u demokratiju

Iako je i pre sumnjala, sve je shvatila kada je CNN odbio da izvesti o neprestanom mučenju i ubijanju mirnih demonstranata od strane vlade Bahreina, kojem je sama svedočila kada je 2011. godine od CNN poslata na terenski zadatak. Kako govori njeno izveštavanje o događajima u Bahreinu zaustavila je Vlada SAD u saradnji s Vladom u Bahreinu.

Lion je rizikovala svoj život da bi izveštavala u Bahreinu, dok je u isto vreme druga CNN novinarka snimala plaćeni propagandni izveštaj o tome kako su lideri Bahreina hrpa prijateljskih prodemokratskih reformatora.

Dobro ste čuli … vlada Bahreina u saradnji s Vladom SAD-a platila je CNN- u da brutalni režim i masakr pretvori u demokratiju i u tom primeru je shvatila da je reč o neverovatnoj laži koja se plasira kao stvarnost. Shvatila je da to nije novinarstvo, nego da je reč o vrlo opasnoj manipulativnoj retorici čije su posledice apsolutno ne znanje sveta o pravim događajima.

- Stanje je neverovatno, sve je laž. CNN oružje masovne destrukcije kojeg nismo svesni. Oni ponavljaju laž iznova i iznova, i ta laž koliko god besmislena bila tim ponavljanjem postaje istina - rekla je Lion upozoravajući da se svetu totalitarni režimi predstavljaju kao demokratija, dok se stvarna demokratija i sloboda plasira kao totalitarizam.

- Nismo ni svesni kako manipulišu sa nama i koja je zapravo cenzura masovnim medijima prisutna. Nismo se ni korak odmakli od Gebelsa, iako nas truju time da živimo u demokratiji. Otvorite oči - viknula je Lion.

"Propagandom uvlače u III sv. rat"

Nemački novinar dr. Uldo Ulfkote koji je 25 godina radio u prestižnim nemačkim medijima takođe je odlučio ljudima pružiti šokantnu istinu o manipulaciji celokupnog čovečanstva kojeg se na silu i propagandom želi uvući u Treći svetski rat.

printscreen
Radio 25 godina u prestižnim nemačkim medijima i dosta mu je svega: Uldo Ulfkote

- Bio sam novinar 25 godina kada su me obučavali kako da lažem u tekstovima i kako od istine napravim laž na način da javnost nikada ne sazna šta se zaista dogodilo - rekao je u svom javnom obraćanju svetu dr. Uldo Ulfkote, nemački novinar koji je odlučio da napiše knjigu u kojoj će detaljno opisati kako funkcionišu mediji u Evropi, a zbog koje bi, kako kaže, mogao nestati s ove planete.

- Poslednjih nekoliko meseci odlučio sam da raskrinkam laž i javnosti ću reći kako su američki i nemački/evropski mejnstrim mediji brutalno lagali kako bi izazvali rat s Rusijom. To je poenta svega, i povratka nema. Sada svima želim reći kako nije uredu niti ono što sam ja radio u prošlosti kao ni rad mojih kolega naspram celokupnog čovečanstva. Ja ne želim ponovo rat i to je razlog zbog kojeg sam izašao iz te lažljive propagande. Morate znati da rat nikada ne izbija sam od sebe. Ljude se tajno huška na rat i tu su političari manje bitni. U tome najviše učestvuju mediji i novinari koji su obučeni za to. Ja sada pišem knjigu u kojoj ću sve otkriti, ali i ispričati javnosti o velikoj prevari koja je uključivala laganje i manipulisanje javnosti u svrhu pokretanja rata.

To je strašno, više nisam želeo da lažem ljude i dosta mi je te lažljive propagande koja nikako nije oličenje demokratije koju vam plasiraju kao ni slobode medija a koja, morate znati, uopšte ne postoji. Primera radi ja sam, kao i moje kolege imao zadatak, striktno određen da nahuškam Evropu da uđu u rat s Rusijom.

Imao sam striktno određeno da pišem protiv Rusije i proamerički. Morao sam da podržavam CIA i NSA, ali i Transatlanski ugovor Evrope i SAD i to prikažem kao nešto dobro iako svi znaju da to nije dobro kao što nije dobro da ulazimo u rat zajedno s SAD. To više neću činiti i zbog toga ću izdati knjigu, ne zbog novca, nego da bi ceo svet saznao što se događa iza zatvorenih vrata. To je moja odgovornost da se iskupim za sve što sam lažno pisao, makar znam da će me zbog te knjige sigurno pokušati “maknuti”. Situacija u kojima sam morao lagati bilo je bezbroj no prisetimo se samo jedne iz prošlosti - priča dr. Uldo Ulfkote.

Zabranjeno reći u istoj rečenici Nemačka i "bojni otrov"

Godine 1988. Kurdi su bili napadnuti antraksom i bojnim otrovima.

- Ja sam poslat na granicu Iraka i Irana da napravim fotografije Iranaca koji su napadnuti bojnim otrovima.

Nakon toga u javnost je izašla samo jedna mala fotografija u jednom malom listu u Frankfurtu i tamo negde u tekstu nije bilo informacije kako je Nemačka decenijama posle Drugog svetskog rata koristila bojne otrove i njima ubijala ljude. To je strogo zabranjeno koristiti a ja nikada o tome nisam smeo izveštavati - rekao je dr. Uldo Ulfkote uz još bezbroj šokantnih informacija koje možete pogledati OVDE.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.11.2015. 21:42
E pa sad i treba da se uključite u kampanju lažži kad je mečka pred vašom kućom-čisto da objasnite svom narodu da to nije ništa strašno da je to samo milosrdni andjeo.Lag,ali ste onda lažžete i sad
Nedelja 29.11.2015. 21:43
O tome sve vreme i govorimo u komentarima - ali admini su tvrdoglavi sibicari.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online