Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 26.12.2015.
16:30
Srna A

"Turska - mafijaška NATO država, glavni pomagač terorizma"

Vlada turskog predsednika Redžepa Erdogana igra direktnu ulogu u sponzorstvu, naoružavanju, pomaganju i vojnoj podršci svih aspekata terorizma u Siriji, navodi se u tekstu kanadskog Centra za istraživanje globalizacije (Centre for Research on Globalization).

Reuters
Sve više optužbi zbog podrške globalnom terorizmu: Redžep tajip Erdogan

U tekstu pod naslovom "Turska: kriminalna država, NATO država" navodi se da Turska podržava sve od Slobodne sirijske armije do grupe Džabhat al-Nusra (Al kaida u Siriji) i Islamske države.

Sada se u i Turskoj otvoreno govori da je ta zemlja direktno umešana u podstrekivanje i podršku rata protiv Sirije sa konačnim ciljem zbacivanja sirijske vlade koju će zameniti odgovarajući kandidat, "koji će biti podoban i za predsednika i za Muslimansko bratstvo".

- To više nije teorija zavere, već činjenica koja u prvi plan ističe zlu ulogu jedne članice NATO-a u podstrekavanju brutalnog i krvavog rata zarad postizanja svojih ciljeva - navodi se u analizi.

Autor Erik Drajcer navodi da je Turska umešana u različita krivična dela, od kojih su neka u domenu ratnog zločina, i to podrška terorizmu, umešanost Vlade u agresiju protiv svojih suseda i drugih svetskih sila, represiju novinara i drugih koji su izneli istinu na svetlo dana.

- Postaje jasno da je pod Erdoganom Turska postala ratoboran akter koji zastupa hegemoniju i pokazuje potpuno nepoštovanje ljudskih prava i suvereniteta - navodi se u tekstu.

Turska agresija

U tekstu se ističe da se kriminalnost Erdoganove vlade može grupo podeliti u nekoliko kategorija: agresija protiv suverenih država, materijalna podrška međunarodnom terorizmu i sistematsko kršenje ljudskih prava.

Osim toga, krivična dela uključuju i korupciju, te promovisanje i podršku fašističkih bandi.

- Međutim, upravo njena podrška međunarodnom terorizmu izdiže se iznad ostalih jer stavlja Tursku u poziciju jedne od najznačajnijih pristalica i pomagača globalnog terorizma - navodi se u tekstu.

U tekstu se poziva da je vreme da se zaboravi iluzija da je NATO vojna alijansa koja brani pravdu, ljudska prava i vladavinu zakona.

- Turska, članica NATO-a je mafijaška država kojom upravlja kriminalni režim - navodi se u tekstu.

Autor navodi da je Sirija samo poligon za terorističke grupe koje direktno ili indirektno sarađuju sa vladom Erdogana.

- Dodatno je evidentirano i sada činjenično dokumentovano da je vlada Erdogana direktno umešana u transfer hemijskog oružja u ruke pripadnika Islamske države - navodi se u tekstu.

POVEZANE VESTI

Subota 26.12.2015. 17:00
Strah od Rusije se "izlegao". Sad će svi da peru ruke od Turske a svi su Turke nagovarali da obori ruski avion. Svi su kupovali naftu od ISIL-a preko Turske i podržavali su Turke da švercuju što više, kolektivno NATO i EU imaju koristi od šverca heroina, pranja para, trgovine ljudima, trgovine organima... Sad ispade samo Turska krivac. Vjerovatno će Turci platiti cio ceh raspadom države na tri dijela: Hrišćansko-evropski, Tursko-Anadolski i Kurdistan. To im je Erdogan zaradio.
Subota 26.12.2015. 16:42
ooo,šta nam se to izleglo?.. polako ali sigurno...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online