Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.01.2016.
15:24
in4s.net A

Tramp se pita: Zašto Obama "šuruje" sa Milom?

Izborna trka u SAD polako se zahuktava. Na početku shvatan kao apsolutni autsajder, Donald Tramp se polako pozicionira kao izvesni predsednički kandidat Republikanske stranke. U svom novom promotivnom, još neobjavljenom filmu, Donald Tramp kritikuje Obaminu spoljnu i unutrašnju politiku.

Reuters
Još nam je samo jedan Đukanović falio: Donaldu Trampu nije jasno otkud sad taj Milo

Tramp u filmu izražava kritički stav o urušavanju tradicionalnih vrednosti, promovisanju homoseksulizma, rastu maloletničkog nasilja, koji neretko dovodi do ubistava u školama, lako dostupnom oružju... Uprkos udvostručenom spoljnom dugu, rashodi za odbranu konstantno rastu, a milijarde dolara su, kako se eksplicitno navodi, "nestale i dalje nestaju u Avganistanu, Iraku, Siriji i istočnoevropskim zemljama".

Za građane Crne Gore najinteresantniji deo ovog propagandnog filma predstavlja kritika širenja NATO pakta i aktivnosti njegovog generalnog sekretara.

- Stoltenberg poziva nove zemlje iz istočne Evrope u članstvo o trošku SAD. Te zemlje nisu ni politički, ni ekonomski dovoljno jake, vojni potencijali NATO-a njihovim uvlačenjem se ne povećavaju, a troškovi njihovog učlanjenja povećaće rashode američkih građana - smatra Tramp.

Poseban deo Trampovog promotivnog filma govori o Balkanu i Crnoj Gori.

- Uzmimo primer Balkana, Srbije i recimo Crne Gore. Zašto Amerika hoće da instalira vojne baze u ovoj maloj turističkoj zemlji, kada već ozbiljni vojni potencijali postoje u Grčkoj, Italiji, Mađarskoj, čak i na Kosovu? Zašto je Obama počeo "prijateljstvo" sa tako marginalnom političkom figurom kao što je Đukanović? To je ličnosti koja je duboko uključena u aktivnosti poput šverca, ali i u međunarodnu mafijašku organizaciju, koja stoji iza trgovine narkoticima i oružjem, i koji je svoju malu zemlju po tome učinio prepoznatljivom. Šta je Obama dobio od ovog prijateljstva? Verovatno samo mržnju naroda Crne Gore prema SAD. Zar je malo tuge i nesreće ostalo iza Klintona i Buša?

Imajući u vidu neočekivani uspeh Donalda Trampa u trci za za republikansku nominaciju i konstantni rast podrške američkog naroda njegovoj kandidaturi, neće biti nikakvo iznenađenje da ovaj milijarder i netipični političar na kraju trijumfuje u trci za Belu kuću.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online