Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 26.01.2016.
16:10
Vestionline A

Sve je jasno: Bez Putina, neće biti ni mira u Siriji

Iako mnoge zapadne zemlje kritikuju Rusiju zbog vojnog delovanja u Siriji, niko ne može osporiti uspehe ruske avijacije u borbi protiv Islamske države. Tome svedoči i sve češće nezadovoljstvo zemalja sa Bliskog istoka, koje tvrde da je Putin za samo nekoliko meseci učinio više za Siriju i taj region, nego Amerika za nekoliko godina. A da je uloga Rusije u rešavanju sirijske krize veoma važna smatra i nemački političar Armin Lašet.

Reuters
Ruska vojna intervencija u Siriji dobra za uspostavljanje mira u ovoj zemlji

Naime, Lašet, koji je zamenik predsednika nemačkog Hrišćansko-demokratskog saveza, smatra da je, bez učešća Rusije, sukib u Siriji nemoguće rešiti.

- Ovako stoje stvari: Rusija je važna država! Zato je dobro što njen predsednik Vladimir Putin deluje u Siriji. Bez njega ništa neće uspeti - izjavio je Lašet.

On je pozvao Angelu Merkel da počne postepeno da se okreće "realnoj politici". Kako je naveo, ne treba sarađivati samo sa onima "koji se svima dopadaju".

- Sirijski rat će se završiti tek kada Rusija, SAD, Evropska unija, Saudijska Arabija i Iran, što je već prilično teško, počnu zajedno da se bore protiv Islamske države - istakao je on i dodao da mira u Siriji neće biti ako se to ne dogodi.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.01.2016. 16:24
Sve je jasno:bez Putina neće biti mira u svetu!
Utorak 26.01.2016. 17:36
Sitigrup je objavio novi izveštaj u kom navodi da bi trenutnom geopolitičkom svetskom poretku uskoro mogao da dođe kraj i da će Amerika prestati da postoji kao svetska supersila. Izveštaj se vrti oko toga da će „Pax Americana“ (termin koji opisuje trenutni geopolitički poredak iz ugla SAD) uskoro postati stvar prošlosti, kao i da Amerika više neće biti dominantna ekonomska i politička sila sa ogromnom vojskom. Sitigrup navodi da se u budućnosti Amerike nalaze samo nesigurnost, haos i nestabilnost. U izveštaju piše: „Završila se 2015. godina, a počela je 2016. godina i to uz značajno pogoršanje globalne političke klime i uz nestalno finansijsko tržište. Investitori i preduzeća su sve svesniji da moraju da prate sve faktore i rizike do kojih dovodi promena u društvu. Štaviše, trend političkog rizika se prožima kroz napredne, ali i nove ekonomije. Analizirali smo podatke i došli do zaključka da je ovih rizika sve više i da bi oni mogli da ugroze čak i najskromnije izglede globalnog rasta“.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online