Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 27.01.2016.
18:18
Vestionline A

Lavrov optužuje: Nemci zataškavaju silovanje ruske devojčice!

Više hiljada ljudi izašlo je na ulice širom Nemačke protestujući protiv, kako kažu, činjenice da ceo slučaj zataškava policija.

Reuters
Hiljade Rusa izašlo je na proteste

"Sklanjaj ruke sa mog deteta"

Sedam hiljada protestanata okupilo se ispred kancelarije Angele Merkel, a drugi deo protestovao je ispred prihvatilišta u Berlinu i na jugu Nemačke. Svoj bes iskazali su kada je na ruskoj televiziji objavljeno da je 13-godišnjakinju iz ruske doseljeničke porodice otela grupa azilanata na putu do škole i silovala je. Nosili su transparente na kojima je, između ostalog, pisalo "Naša deca su u opasnosti", "Sklanjaj ruke sa mog deteta",...

Podsetimo, Lisa F. nestala je 11. januara, što je njena porodica prijavila policiji, a pojavila se sledećeg dana. U televizijskom intervjuu, žena identifikovana kao tetka devojčice izjavila je da je Lisu silovalo nekoliko muškaraca u periodu od 30 sati. Intervju koji je izazvao brojne proteste podeljen je po društvenim mrežama i pregledan je više od milion puta na Fejsbuku.

Ruske televizije su grandiozno izvestile o celom slučaju i tvrdile su da je devojka satima bila seksualna robinja većem broju migranata. U nemačkoj policiji navode da su nakon istrage i ispitivanja utvrdili da devojčica Lisa F. nije bila ni oteta ni silovana. "Seksualni odnos nije bio prisilan", saopštili su iz policije.

Ipak, zato što devojčica ima samo 13 godina, tužioci ispituju dvojicu muškaraca zbog zlostavljanja deteta.

"Nemci vole da stvari guraju pod tepih"

Uprkos tome što su vlasti u Berlinu demantovale navode ruskih medija, u ceo slučaj sada se umešao i Kremlj. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izneo je krupne optužbe na račun Nemačke. On je izjavio da "nemačke vlasti imaju tendenciju da iz unutrašnjih političkih razloga prefarbavaju realnost kako bi izgledala politički korektno" i dodao je da se nada "da neće biti guranja stvari pod tepih, kao ni ponavljanja takvih slučajeva".

- Sasvim je jasno da devojka nije svojevoljno nestala na 30 časova - bio je oštar Lavrov.

Nemački ministar unutrašnjih poslova Frank Henkel izjavio je da je zatečen zbog uplitanja Moskve u policijsku istragu koja je u toku.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.01.2016. 20:18
Gorbacovu sugo jedna ti si kriv za sve, za sve ratove i sva ubistva,silovanja,mucenja i svog srannja sto se desava po svetu. Ako imas obraz i dusu ukantaj se moz ti i oproste ljudi!
Sreda 27.01.2016. 22:59
Rusi su loše odradili posao u Njemačkoj, posle drugog svjetskog rata ! Trebali su ostati tamo do vijeka i nikada im dopustiti da se ujedine, što oni naravno nama Srbima osporavaju ! Bagra ostaje bagra !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online