Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 23.05.2010.
12:01
R. Lukić - Vesti A

CIA krije Teslinu tajnu

U leto 1931. na njegov rođendan Tesla je svog sinovca Petra Savu provozao oko grada Njujorka. Novine su pisale da se Tesla vozi u nekom misterioznom automobilu koji nema auspuh. Tesla je još 1901. patentnom zavodu u Njujorku prijavio korišćenje kosmičke energije pod brojem 685 957.

Automobil "Pierce-Arrow" iz 1930.
 

Klaus Jebens (85), pronalazač iz Hamburga i predsednik Društva za slobodnu energiju, pripremajući materijal za knjigu, istraživao je 2001. arhivu svoga oca Johanesa Jebensa, koji je bio direktor Nemačke pronalazačke i patentne kuće u Hamburgu. Tu je pronašao tajnu fasciklu u kome je njegov otac opisao svoj put u Ameriku 1930. Tako je otkrivena tajna čuvana 71 godinu.

Posle Tesline smrti, kako tvrdi Jebens, prvi u njegovu sobu ušli su agenti CIA i odneli sve dokumente i patente koje su tu našli. Otad čovečanstvo može samo da sluti tajne koje je srpski genije odneo sa sobom u grob.

Novac oblikuje svet

Jebens tvrdi da je američka obaveštajna služba Teslino ime držala u senci sve do 1980. kada je u javnosti ipak počelo da se govori o Teslinim izumima. Pretpostavlja se da su se iza svega krili moćni naftni koncerni, koji su plašeći se profit smatrali da je najbolje da se o pronalascima ovog genijalnog naučnika u javnosti što manje zna. Međutim, budući da su izvori energije postali sve škrtiji, a ljudska okolina sve zatrovanija, naučnici su počeli da tragaju za Teslinim crtežima i planovima kako bi razotkrili njegovu ideju o crpljenju energije iz univerzuma.

I sam pronalazač: Klaus Jebens
 

Kako da naplatim?

- Sunce zrači elektro-magnetske zrake koje u obliku neutrona dolaze na zemlju. Ovo zračenje je u nauci poznato kao kosmička energija. Nikola Tesla ju je dugo istraživao i tvrdio da se ona može pretvoriti u električnu. Industrijalac i bankar J. P. Morgan koji je neko vreme finansirao Teslina istraživanja, kada je saznao da on radi na tome da svetu omogući besplatno korišćenje energije, prekinuo je saradnju rekavši: "Gospodine Tesla, kako mislite da mogu da instaliram strujomere!?"

Klaus Jebens se poslednjih godina okrenuo svojim izumima, ali ga nada u proizvodnju električne energije na Teslin način nikada nije napustila. Uostalom, naučnici celog sveta tragaju za ovom Teslinom idejom, a neki pionirski rezultati daju naslutiti da se čovečanstvo nalazi pred vratima ere kosmičke energije. Međutim, na putu do iskorišćavanja kosmičke energije, smatra Jebens, kočnica će, kao i u Teslino vreme, biti njena naplata, pre nego tehnika za njeno iskorišćavanje i crpljenje iz kosmosa.
 

- Nikola Tesla prvi je napravio automobil koji je pokretala energija iz kosmosa, a moj otac Hajnc u njemu se 1930. vozio zajedno sa Teslom - priča Jebens. Njegov poslednji izum koji će proizvoditi električnu energiju pomoću morskih talasa na pragu je realizacije.
 

Klausov otac Hajnc Jebens je od 1927. do 1933. bio direktor Nemačke pronalazačke i patentne kuće koja je u Hamburgu brojala 10.000 članova, pronalazača iz celog sveta.

Putovao je u Ameriku 1930. da kao šef ugledne kuće izumitelju istosmerne struje Tomasu Edisonu preda povelju o prijemu u počasno članstvo. Na brodu "Njujork" upoznao je bivšeg srpsko-austrijskog oficira Petra Savu, koji mu se predstavio kao rođak Nikole Tesle. Za vreme jedne večere u brodskom restoranu Teslin rođak je insistirao da se nemački direktor sretne i sa njegovim stricem Teslom, za kojeg je tvrdio da je najveći pronalazač u Americi.
 

Susreli su se 26. novembra 1930. u njujorškom hotelu " Valdorf Astoria".
 

- Sutradan su otišli u Bufalo, gde je Tesla kao strogu tajnu pokazao mom ocu "Pierce-Arrow", automobil čiji je motor pokretala kosmička energija, koja bi, da dokumenti nisu izgubljeni ili sakriveni, mogla čovečanstvo za sva vremena da oslobodi energetske krize - kazuje gospodin Klaus Jebens, pokazujući nam svoju knjigu "Die Urkraft aus dem Universum" (snaga iz univerzuma) u kojoj su obrađeni neki njegovi izumi, ali i očeva zabeleška o eksperimentalnoj vožnji čudnovatim Teslinim autom, koji je naučnik, punio energijom preko jedne male antene.

Zabeleške Hajnca Jebensa

Hajnc Jebens je opisao svoj susret sa srpskim genijem u Americi kao pravo otkriće. "Tesla je na dogovoreni susret došao s jednim podužim koferom napominjući da je "unutra ključ uspeha". Hala u kojoj nas je sačekao jedan monter i automobil "Pierce-Arrow" na kojem je mister Tesla želeo da demonstrira svoj izum nalazi se na periferiji Bufala. Iz automobila su bili izvađeni rezervoar i benzinski motor, a montiran naizmenični elektro-motor. Rasveta, farovi i sirena, strujom su bili snadbeveni iz jedne manje baterije. Monter je iz Teslinog kofera izvadio jedan konvertor i montirao ga na mesto suvozača.

Čekala i parna mašina

- I parna mašina od svog izuma do početka proizvodnje čekala je 100 godina, a to se događa i sa Teslinom idejom. Teslina tehnologija bi pogodila mnoga preduzeća i koncerne, jer bi morali da se menjaju vozovi, avioni, tramvaji, pa bi za realizaciju trebalo pridobiti javnost - tvrdio je nemački naučnik dr Jozef Gruber na kongresu posvećenom 150-godišnjici Nikole Tesle, održanom 2006. u Hajdelbergu.

Za pola sata, koliko mi je Tesla o automobilu pričao i pokazivao ga, monter ga je osposobio za probnu vožnju. Seo sam pozadi, a Tesla na mesto suvozača, gde je napravio neke pokrete sa dve ručice, koje su izlazile iz konvertora. "Dobro je, sad imamo energiju i možemo da krenemo", rekao je Tesla zamolivši montera da ih vozi na slapove Nijagare, gde je želeo da pokaže turbocentralu koja je rađena po njegovoj ideji.
 

Teslina turbocentrala me oduševila. Razgledali smo je oko sat vremena, a onda smo pošli nazad u njegovu halu u Bufalu. Automobil je s nekom nevidljivom snagom jurio 140 km na sat, a prešli smo 30-40 kilometara. Konvertor se ponovo našao u koferu, a Tesla je primetio da za ovu tehniku još nije došlo vreme. Benzina je bilo dovoljno, a litar je koštao samo 15 feninga.
 

Tesla je tvrdio da ima patent kojim je uspeo da kosmičku energiju, nastalu od magnetnih talasa, kojih ima na celoj planeti, pretvori u električni napon. Govorio je da njegov konvertor ima dovoljno energije da snabde celu jednu zgradu.
 

Hajnc Jebens

Po povratku u Njujork do ponoći smo razgovarali o pitanjima vezanim za patente. Tesla je bio uveren da će Edison prijemom u počasno članstvo nemačke pronalazačke kuće steći nove bolje pozicije, iako je on sa svojim elektromotorom na naizmeničnu struju bio daleko ispred Edisona", završava svoje utiske Hajnc Jebens i napominje da je Tesli obećao i sledeći susret u Americi, ali o prijemu srpskog naučnika za počasnog člana Nemačke pronalazačke i patentne kuće nije ništa zabeležio. Uostalom do novog susreta nije ni došlo, a u kasnijim godinama na videlo su izašle mnoge manipulacije Teslinih finansijera i moćnika koji su njegove ideje i patente prisvajali da bi sebe proslavili.
 

- Teslina kosmička energija je nepotrošiva, i jeftina. Ne košta gotovo ništa, ali naftni koncerni zbog zgrtanja profita na nafti, njegovu energiju nisu želeli. Tesla je znao da će vreme za novu energiju neizbežno doći - naglašava Klaus Jebens čija stručna ekipa i dalje neumorno radi na izučavanju kosmičke energije i Teslinih ideja.
 

Klaus je uveren da je njegov izum postrojenja za dobijanje električne energije pomoću morskih talasa dobar, ali se sa gubitkom Tesline dokumentacije o motoru na kosmičku energiju nikada nije pomirio.
 

- Danas automobili u svetu dnevno potroše 12 miliona tona nafte, a Teslin automobil uopšte nije imao auspuh - sa uzdahom zaključuje Klaus.

Zbogom nafti

Jebens je privrednik, ima tri poljoprivredna imanja u Nemačkoj, Kanadi i Irskoj, kao i nekoliko kompanija. Priznaje da se obogatio zahvaljujući svojim izumima u raznim područjima. Poslednjih 20 godina, otkad je biznis predao sinu Klausu Petru, potpuno se posvetio istraživačkom radu na području energije, a od 2001. isključivo se bavi tzv. prostornom energijom, koja bi čovečanstvo trebalo da oslobodi naftnog trovanja i atomske opasnosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online