Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 09.02.2016.
00:12
Z. Mirković - Vesti A

Dete hoće da mi se ubije!

Desetogodišnji dečak, rodom iz Srbije, kojeg je silovao jedan izbeglica iz Iraka na bazenu u Beču, oporavlja se posle šoka koji je doživeo, ali još ne može da spava, izjavila je njegova majka Dunja R.

naharnet.com
Zlostavljani dečak preživljava pravi pakao (Foto: Ilustracija)

Ona je, bečkom dnevniku "Hojte", ispričala kako je njen sin Goran (prema pisanju lista imena su izmenjena) seksualno zlostavljan i dodala kako je i sama skrhana njegovom patnjom.

- Ja sam samohrana majka petoro dece. Teško sastavljamo kraj sa krajem, jer nemamo novca, ali Goran voli da pliva pa sam tog 2. decembra dala tri evra za bazen Terezijenbad koji je u našoj blizini. Posle škole on je i otišao, a tri sata kasnije me je nazvao i plakao, nisam razumela niti jednu reč, a onda mi je neko od osoblja bazena preko njegovog mobilnog rekao da dođem što pre, da mi je dete seksualno napadnuto - ispričala je ona i dodala da je o slučaju odmah obaveštena policija.

U Austriju došli pre pet godina

Majka silovanog dečaka navela je da je pre pet godina došla u Austriju iz Srbije. Živela je u Karitasovom domu za izbeglice, gde se nalaze ljudi iz brojnih nacija.

Kada je Dunja R. došla kroz staklena vrata videla je kako njen sin plače.

- Pored njega je stajao i jedan muškarac sa lisicama na rukama. Moja sestra, koja je pošla sa mnom, krenula je na tog muškarca, ali su je u tome sprečili policajci - kazala je ona.

Zabrinuta majka dalje navodi kako je mali Goran, prilikom igranja oko bazena, upoznao jednog 15-godišnjeg dečaka, u čijoj pratnji je bio Iračanin.

- Kada je moj sin krenuo da se tušira nasilnik ga je pozvao kod sebe. Goran je pomislio da mu treba nešto, ali ga je on odvukao u kabinu - s nevericom priča Dunja R. i ističe kako svoju decu vaspitava da pomažu drugima.

I dva meseca posle užasnog događaja Goran može da spava samo kad popije tabletu. U snu vrišti i plače.

- U školi je pričao da više ne može sve to da izdrži i da će se ubiti. Njegova patnja je patnja za celu porodicu - istakla je Dunja R.

- Ja sigurno nisam rasista, ali tvrdnja da je nasrnuo na mog sina zato što dugo nije imao seks je stravična. Ne verujem da bilo ko ima za to razumevanje, kao što ne bi imali da sutra opljačkam banku i kažem da nisam imala dovoljno novca za moje petoro dece.

Ogorčena majka traži da se Iračanin protera, ali da najpre odleži zatvorsku kaznu u Austriji.

- Čula sam da silovateljima dece može svašta da se desi u zatvoru - rekla je Dunja za "Hojte".

Silovao "iz potrebe"

Austrijska policija potvrdila je da je posle silovanja dečaka uhapšen 20-godišnji Iračanin, koji je imao status izbeglice. Osumnjičeni silovatelj, koji je u Austriju došao preko Balkana 13. septembra, priznao je policiji da je to učinio iz "hitne seksualne potrebe". Upitan da li su takva dela zakonita u njegovoj zemlji, on je rekao da je svestan da su takva dela zabranjena u svakoj zemlji u svetu i priznao da je napravio "ogromnu grešku".
- Protiv njega podneta je tužba i upućen je u zatvor u Josefštadu - rekao je portparol policije Roman Haslinger.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online