Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 09.02.2016.
22:50
Vestionline A

"Plan za Siriju jednostavan, čekamo odgovor SAD-a"

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov saopštio je da je Moskva predstavila Vašingtonu nove predloge za okončanje građanskog rata u Siriji

Reuters
Turska kriva za neuspeh pregovora: Sergej Lavrov

Lavrov je u intervjuu za list "Moskovski komsomolec" naveo da je plan specifičan i jednostavan, ali nije precizirao detalje.

Kako prenosi AP, Lavrov bi trebalo da se u četvrtak u Minhenu sastane sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem.

Šef ruske diplomatije je odbacio kritike da je Rusija doprinela neuspehu mirovnih pregovora o Siriji u Ženevi prošle sedmice time što su dali vazdušnu podršku napredovanju snaga sirijske vlade severno od Alepa.


On je okrivio Tursku, tvrdeći da je ona podstakla konflikt snabdevajući islamiste oružjem i zalihama i kupujući naftu od njih.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.02.2016. 07:15
Klece i mole Rusi i sa zebnjom cekaju reakciju Amerike !!!
Sreda 10.02.2016. 08:26
Ma i vrapci na grani znaju da je sve "zakuvao" Asad kada su studenti i opozija trazile izbore ("gde to moze u diktaturi" !?) . "CARU" tj. diktaturu iz Kremlja nisu smetali Asadovi avio udari po civilima , ni 250 000 civilnih zrtava , ni milioni izbeglica , ni hemijsko oruzje , ni avetinjski gradovi , ni unistena infrastruktura (bez struje , bez vode , bez grejanja , bez bolnica , bez goriva , bez puteva , bez zeljeznice ... ) ...... a onda kremaljski "ludi Neron" stupa na scenu pa "ladno" i bez grize savesti mozemo toj cifri dodati jos 150 000 novih zrtava (civila) // 50-60 000 "zarobljeno" na tursko -sirijskoj granici // i to samo od dva luda diktatora . Cunami je mala beba u odnosu na ova dva ludaka (ne tamane i ne idu oni na vojsku vec na NEDUZNE civile) !!! Sirija je danas obicna rusevina .... iz-izgnorisani "ludi Neron" iz Kremlja trazio je terapiju u siriskoj pustinji ... "Asad" i navodno "ISIS - NATO" (cist izgovor -a dobosari ruske kuhinje tj. propagandne masinerije ni sama ne zna zasto okrivljuje Nato po pitanju Sirije) , u njima je video jedini nacin i SANSU da se na neki nacin vrati u zizu svetskih zbivanja (sutnuo ga Zapad kao poslednjeg dripca , a Lavrov zuji po svetu kao gluva kucka - krajnji stepen jada,bede i ponizenja - cekajuci reakciju Amerike//na Kerija ceka kao na ozeblo sunce// ...) - tako sto izmisli "Ludi Neron" navodnu borbu protiv ISIS-a (svima je jasno da se "ludi Neron" iz Kremlja NE obracunava sa ISIS-om vec tamani sirijske civile kako bi izazvao egzodus i odrzao Asada na vlast // i "poremetio" odnos sunita i alavita//) ... do pre cetiri meseca tamanio ih je samo Asad i zamalo da mu dodje glave , a danas udruzeno (polako , doci ce im glave Tusrska , Saudijska Arabija ... da NE misle oni da su im to pobunjenici , slaba nenaoruzana i neorganizovana sunitska vojska , dzihadisti , neki gerilci poput Nusra Fronta , Al Kaide , Arar el Sama , Fatah el Islama , Sukur el Sama i ostalih svetskih jebbivetrova !?) .... a REZULTAT stravicne kobi je ovaj neopisivi civilni egzodus i apokalipsa Sirije !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online