Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 14.02.2016.
05:18
Vestionline A

Kina krije uvoz zlata

Kineski uvoz zlata je od 2010. godine skočio za preko 700 odsto, a zemlja je i prošle godine zadržala titulu najvećeg svetskog potrošača tog plemenitog metala.

Reuters
Zlato na ceni u Kini

Kina je u 2015. godini uvezla skoro 1.000 tona zlata, u odnosu na 100 tona pre pet godina, a prati je Indija, koja je prošle godine uvezla 849 tona tog plemenitog metala.

Tražnja za zlatnicima u Kini je u četvrtom kvartalu 2015. godine porasla za 25 odsto u odnosu na isti kvartal prethodne godine, a pomama za zlatom je nastupila nakon devalvacije juana, pošto su potrošači tražili način da zaštite sopstveno bogatstvo.

Centralna banka Kine je, takođe, ubrzala tempo kupovine zlata, kako bi diverzifikovala deo dolarskih rezervi.

Ipak, zvanični Peking ne priznaje porast tražnje zlata, tvrdeći da su zlatne rezerve samo blago porasle proteklih godina.

- Kina ima daleko više zlata nego što to prijavljuje - izjavio je Džon Laforž iz američke banke Vels Fargo.

U proteklih šest godina, Peking je krio podatke o nivou zlatnih rezervi, da bi prošle godine konačno obelodanio 60-procentni rast rezervi od 2009. godine.

Zahvaljujući tome, ova država je postala šesti najveći vlasnik zlata na svetu, posle SAD, Nemačke, Međunarodnog monetarnog fonda, Italije i Francuske.

Kina sada mesečno objavljuje podatke o nivou zlatnih rezervi, navodi RT.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.02.2016. 12:25
Vele "zapadnjaci" da Kina neće da im položi račun koliko ima zlata. Vele, neće ni Rusija a ni bilo ko drugi. Nemaju kontrolu jer ima berza u Šangaju koju oni ne kontrolišu. Tuda "zapadno" zlato mijenja vlasnika a oni pojma nemaju ko to sve kupuje i ko ima da bi ga kasnije opljačkali kao što je i to zlato koje imaju opljačkano od drugih. Vele, USA ima najviše zlata??? Tog zlata koje Amerika "vodi na stanju" jednostavno nema. Odavno je prodato Kini, Rusiji i drugima koji su bili pametni. Kina i Rusija imaju preko 20 puta više zlata nego što hoće da prikažu. To znaju i USA. To će brzo isplivati na vidjelo kad BRIKS uvede valutu pokrivenu zlatom i potpuno izbaci USD iz upotrebe. Danas svi za USA valutu i obveznice kupuju zlato i nareavno da to kriju dok ne potroše USD i Američke državne obveznice. Kina je organizovala berzu zlata koju "zapad" ne može kontrolisati. Kupuju nemilice zlato i ne pitaju za cijenu. Trenutno plaćaju i po 35%-40% više nego što je takozvana "berzanska cijena" zlata iz Londona. Kad završe kupovinu samo će proglasiti da dolar više ne vrijedi ništa. Svi koji su vezani za USA će propasti. Papir se ne jede. Danas je USA svima dužna a njoj niko nije dužan. Kada ona naštampa dolare, dolar pada a sve BUDALE daju svoje dobre valute i kupuju dolar. Ne da bi spasili dolar od propasti i Ameriku od propasti nego da bi spasile vrijednost koju njima Amerika duguje u dolarima. Tako oni plaćaju potrošnju Amerike a Ameri samo štampaju pare i "UŽIVAJU". Uživaće dok ima takvih BUDALA. Ali, budala je sve manje i dosadašnje NAJVEĆE BUDALE (BRIKS) su riješile da izgube ono što im je USA dužna ali neće više da im dozvole pljačku. Sada se Britanija i USA preračunavaju i vide da su "PUKLI". Pokušaavaju silom ali ne ide. USA bogataši i Kraljica takođe kupuju zlato jer vide da je propast neminovna. "Rodio" se novi svjetski poredak ali ne onaj koji su pokušali da stvore "zapadni" kolonijalisti, porobljivači i pljačkaši. Vrijeme USA i kraljicinih "gusara" je prošlo.
Nedelja 14.02.2016. 11:36
Terrorismo Made in Usa - i crimini degli Americani - Report
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online