Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 14.02.2016.
22:04
Vestionline A

Rusija protiv ostatka sveta

Evo kako je nemačka analitičarka Dagmar Engel videla nastup ruskih predstavnika na Konferenciji o bezbednosti koja je održana u Minhenu.

Reuters
Mnogima na Zapadu ne sviđa se jačanje ruskog uticaja

"Rusi su bili agresivni"

"Samo 36 sati nakon što je potpisan dogovor o postizanju primirja u Siriji, ruski ministar spoljnih poslova odbacio je sve što je i sam prethodno dogovarao: on ne veruje da će ono što je potpisano da dovede do obustave vatre. I uopšte, tvrdi on, Amerikanci i ne žele da sarađuju sa Rusima", navodi Engelova, a objavljuju nemački mediji.

"Nastupi ruskih zvaničnika na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti bili su agresivni, a njihov ton, u principu, uvredljiv. Drugi su krivi za sve: Ukrajina se ne pridržava sporazuma iz Minska, NATO pojačava svoje trupe na istoku Evrope i time krši dogovore iz 1997, a za rat, talas izbeglica i uspon Islamske države u Siriji odgovorni su oni koji su se umešali u unutrašnje stvari te zemlje, a ne njen predsednik Bašar al Asad", tvrdi nemačka analitičarka.

"Rusko bombardovanje Alepa se negira, aneksija Krima prećutkuje. Ruski premijer Dmitrij Medvedev i njegov šef diplomatije Lavrov strogo su na liniji predsednika Vladimira Putina.

Rusija se ponovo zapetljala u sopstvenu taktiku. Ona bi u ovom trenutku zaista mogla da uradi mnogo na rešavanju kriza, ali se, umesto toga, okreće pretnjama, upozorenjima i sopstvenoj taštini i uvređenosti. A u međuvremenu nastavlja sa vazdušnim udarima u Siriji. U suštini, kažu mnogi eksperti, Rusiji je stalo da se na nju gleda kao na ravnopravnog partnera, čak i na vojnom planu, prvenstveno kao nekoga ko je ravan SAD-u", smatra Dagmar Engel. 

"Saznaje se da je iza kulisa Konferencije u Minhenu ponašanje ruskih zvaničnika navodno bilo mnogo kooperativnije. Ne preti nam nikakav novi Hladni rat, niti Treći svetski rat, što je ruski premijer spomenuo u svom govoru. Možda postoji tračak nade i za Siriju", zaključuje Engelova, a prenose nemački mediji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 14.02.2016. 22:21
Jednom budalòa, uvek budala!
Nedelja 14.02.2016. 22:58
Rusija koristi uvek isti kalup ! Isprobana formula ! Nadju zrtvu ,u principu uvek (navodno) ugrozenu kao npr. ranije Kubu (kojima je trebalo 50 godina da se ofrkeste sta ih je snaslo) i zaprete "smakom sveta" (lude li nacije) ... sad (posle 4 godina razaranja od strane Asada) uskocise u Siriju , da BI se odmah na dnevnom redu otvorilo pitanje opstanka civilizacije ... (ne daj Boze - koga Rusi brane tu 100 godina "nema leba da se je") ...... Otkad je sveta i veka tj. otkad zlikovacka Rusija postoji - Rusija je protiv ostatka sveta !!!
Nedelja 14.02.2016. 23:17
Gde li nestade oa smrraddina od "engela" sto ovde pisase svakakve baljezgottine?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online