Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 13.03.2016.
04:00
N. Popović - Vesti A

Prva Srpkinja u parlamentu Frankfurta

Milkica Romić-Stojanović (39), advokatica rođena u Frankfurtu, "ispisala je istoriju" jer je postala prvi kandidat srpskog porekla koji je ušao u gradsku skupštinu!

N. Popović
Istorijski uspeh: Milkica Romić - Stojanović

Posle saopštavanja konačnih rezultata komunalnih izbora koji su 6. marta održani u bankarskoj metropoli na Majni, ona je među 22 poslanika koji će ubuduće, u ime stranke SPD, u Skupštini grada Frankfurta zastupati interese građana koji su ih birali na tu funkciju.

- SPD je kao i CDU dobio 22 mesta u budućem sazivu gradskog parlamenta, a s obzirom na to da će troje od njih biti delegirani u Magistrat, otvorilo se mesto da i ja kao 23. na listi dobijem stolicu u Skupštini grada Frankfurta - objašnjava Milkica Romić-Stojanović za "Vesti", koju stalni čitaoci već poznaju, jer svake srede u najtiražnijem dnevniku dijaspore daje besplatne pravne savete.

O tome kako će se (za pet do šest nedelja) konstituisati vlast na gradskom nivou Frankfurta, Milkica nije mogla da kaže ništa određeno. Izvesno je da SPD i CDU, dve najjače stranke u Gradskoj skupštini, čak ni u takozvanoj velikoj koaliciji nemaju većinu, pa će morati da uzmu i trećeg partnera. Ko će to biti - Levičari (Linke) koji imaju osam mesta, FDP sa sedam ili Zeleni (Grüne) sa osam mesta - za sada je neizvesno i zavisi od izborne kombinatorike.

Jedino je izvesno da ni SPD ni CDU kao koalicionog partnera ne vide stranku sa krajnje desnice AfD, koja je "jašući na talasu" izbegličke krize i straha Nemaca od migranata, postigla istorijski uspeh osvojivši osam mesta u Skupštini Frankfurta, dobivši tako poverenje gotovo devet odsto glasača.

Rešavati probleme običnih građana

Milkica Romić-Stojanović, čiji su roditelji iz rodnog Vranja sedamdesetih godina prošlog veka došli i do danas ostali da žive u Frankfurtu na Majni, u predizbornoj kampanji je isticala da će se zalagati za rešavanje problema koji more većinu običnih građana, pa time i naše zemljake. Više ulaganja u školstvo, pogotovo za više mesta u "produženom boravku" pri redovnim osnovnim školama (Ganztagsschule) što je posebno važno za zaposlene roditelje, kao i izgradnju jeftinih socijalnih stanova, jer je poslednjih godina eksplozija cena nekretnina i kirija već ugrozila egzistenciju mnogih porodica takozvanog srednjeg sloja.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.03.2016. 19:31
Da li je tako nesto moguce kod Putina ??? (Srbi kao bratski narod)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online