Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 21.03.2016.
06:49
Z. Mirković - Vesti A

Kome su trebale bombe na Beograd?

Predsednik Austrije Hajnc Fišer izjasnio se protiv prebrzih vojnih intervencija i podsetio na bombardovanje Beograda 1999. godine, za koje kaže da je bilo nepotrebno.

Reuters
Zbog Sirije se setio Srbije: Hajnc Fišer

- Već dugo sam zabrinut zbog američke politike prema Iraku, o razvoju situacije u Libiji, blokade mirovnog procesa na Bliskom istoku, kao i opasnosti terorizma. SAD su u prošlosti bile prebrzo spremne na vojne intervencije - kritikovao je on u intervjuu bečkom dnevniku "Prese".

Na konstataciju da je intervencija pomogla u bivšoj Jugoslaviji, on je upitao "je li bilo potrebno bombardovanje Beograda?", uz konstataciju da u "to sumnja i dalje".

Osnažena Rusija

Fišer je, na pitanje kako ocenjuje rusku vojnu intervenciju u Siriji, podvukao da mu se ne sviđaju vojne intervencije, ma od koga bile preduzete i ma gde bile sprovedene. On je istakao da se ne radi o demonstraciji sile, već o sili, jer velike države vode politiku sile.
- Rusija se ponovo pojavila na bliskoistočnom igralištu i zaustavila razvoj događaja, koji bi je oslabio u Siriji i čitavom regionu. Sada se iz osnažene pozicije povukla i iščekuje - naglasio je Fišer.

Fišer smatra da je EU danas znatno "slabija nego pre 20 godina", jer su je krize koštale mnogo snage. On je rekao da je, kada je osnovana EU, šest šefova država moglo da sedne oko kamina i donosi odluke, da smo danas suočeni sa borbom protiv nacionalnih egoizama.

- Svi žele da imaju povlastice - kritikovao je Fišer.

Što se aktuelne izbegličke krize tiče Fišer je izrazio nadu da će biti moguće "ugasiti izbegličke vulkane" u Siriji i Avganistanu.

- Međutim jedno je jasno, a to je da ćemo biti suočeni sa izbegličkim talasima i u budućnosti. Radi se o bekstvu od rata, gladi, siromaštva i bolesti - podvukao je on.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.03.2016. 14:53
na prvom mestu vama a onda i vasim slugama na Balkanu! samo to znate, a sad ce dobijete istom merom!
Ponedeljak 21.03.2016. 08:24
A to što je taj Beograd u to bombardovanje uvukao i Vojvodinu i Crnu Goru, nema veze. Vojvodina već gotovo sto godina nepravdom načinjenom nakon I WW deli sve neuspehe Srbije, jer uspeha izvan sporta i nema, a pune 84 godine plaća reket istoj toj Srbiji, jer normalno je valjda da kolonija plaća danak svom gazdi. Vi ste ovde svoju državu imali i propustili ste svoju priliku, baš kao što ju je i Srbija propustila, a meni je baš svejedno hoće li me jašiti Austrijanac, Mađar ili brat Srbin, jer to je i dalje jahanje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online