Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Utorak 22.03.2016.
14:59
B. Živančević - Vesti A

Svega ovoga ne bi bilo da je EU plakala zbog SRJ, Libije, Sirije, Iraka...

Evropski lideri, vidno uznemireni, danas su osudili višestruke terorističke napade u Briselu, glavnom gradu i administrativnom centru nakazne tvorevine znane kao Evropska unija, a neki su, poput kočopernog francuskog premijera, egzaltirano objavili i da je Evropa u ratu. Sve češći teroristički napadi po Evropi očigledan su pokazatelj da je EU izgubila kompas i da ne ume da se izbori sa "bumerangom" koji joj se vratio direktno u glavu nakon što je sa svojim američkim saveznicima bombama "donosila demokratiju" u SRJ, Irak, Avganistan, Libiju, Siriju... razarajući te zemlje, ubijajući nemilosrdno tamošnje civile i postavljajući marionetske vlade koje su se otrgle kontroli.

printscreen youtube
Federika Mogerini tek sada shvatila sav užas ubijanja nevinih ljudi

U ovako strašnom danu, gde su ponovo pobijeni nevini, na svom radnom mestu u Briselu nije bila visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini. "Pajala" je negde po Bliskom istoku, i ničim izazvana, na pogrešnim adresama, vodila isprazne razgovore o borbi protiv terorizma.

Pokazujući, po ko zna koji put, evropsku bahatost, sva u suzama je danas u Jordanu prekinula zajedničku konferenciju za novinare sa tamošnjim kolegom Naserom Judehom. Ona je tom prilikom konstatovala da je "danas težak dan", a onda je, kako javljaju proevropski mediji u Srbiji, "ophrvana emocijama" na kraju svog izlaganja prišla Judehu kada je počeo da govori, izvinila mu se i zagrlila ga, nakon čega su zajedno napustili konferenciju za medije.

Da je EU plakala i žalila za svim žrtvama koje nisu Evropljani, a koje su nevine stradale pod američkim i evropskim bombama, svega ovoga ne bi bilo. Razarali ste SRJ 78 dana, bili "gospodari života" u Iraku i Avganistanu, sravnili ste Libiju sa zemljom, uništavate Siriju pet godina unazad... I nijedan od tih dana vama "nije bio težak". Sve do sada vam nije bila jasna Povelja UN o ljudskim pravima, mislili ste da je to "mrlja mastila na papiru". Zaboravili ste sve one konvencije i rezolucije koje godinama navodno potpisujete, a onda ih bacate u stilski kamin. 

Stanovnici EU su sve češće, nažalost, kako je pre 17 godina tokom bombardovanja SRJ za naše ubijene građane govorio majmunoliki portparol NATO-a Džejmi Šej, "kolateralna šteta", samo ovog puta džihada - Svetog rata, koji razne islamističke frakcije vode što na Bliskom istoku, što u Evropi. Simptomatično je da takvih terorističkih dešavanja nema na tlu SAD - pa nemoguće da su ih proterali sve do jednog posle 11. septembra 2001. godine. Biće da tu treba slediti "trag novca" i sve vodi do organizatora!

Odavno je jasno da su sve terorističke grupe širom sveta stvorili, naoružavali i finansirali Amerikanci, najveći evropski saveznici. Ali njima je lako, oni su "preko bare", a "mečka igra" u evropskom dvorištu. A vi Evropljani, ubuduće bolje birajte prijatelje! Amerikanci su se pokazali i ostavili vas da se sami snalazite! Možda da pogledate ka istoku.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.03.2016. 15:30
Nije EU za žaljenje. Zaslužila je sve što joj se dešava i sve što će joj se i dalje dešavati. Tako prolazi pljačkaška bahata banda. Tuđe muke je nikada nijesu boljele. Ovo je „sića“ prema onome što slijedi. Neka EU i dalje „titra jajca“ Amerikancima koji ih pljačkaju i uništavaju. Neka EU i dalje mazi Bakira, Tačija, Haradinaja zajedno sa Milom Đukanovićem i hrvatskim faašiistima. Neka EU pita Amerikance šta su obećali islamistima i ko finansira najezdu Arapa u Evropu. Nije valjda da je sve to „spontano.
Utorak 22.03.2016. 15:34
Пуковник,сада покојник Либијски председник Гадафи упозоравао је Европу и САД да ће имати великих проблема ако радикални исламисти преузму власт.Упозорење Европа и САД нису сватили озбиљно а будућа председница УСА( ја тако предвиђам),Хилари Клинтон скакала је од среће:"Нема више тиранина...".Епа,ако сте толико били самоуверени у своју моћ и оружје,растурајући све који су вам били на путу,попут Југославије,Ирака,Авганистана,Либије,Украјине,Сирије...сада имате рат у својој авлији.И место је изабрано јер ту се у Бриселу доносе одлуке која ће земља бити нападнута(НАТО) или која ће земља бити под санкцијама,као што је и наша земља била.Жао ми је невино погинулих али зар оно дете кога је море и морски таласи избацили на Турску обалу,зар је оно заслужило да тако заврши и зар је наша Милица икоме ишта скривила. Хиљаде и хиљаде невине деце,жена и стараца је убиијено од стране НАТО-а,разорене земље,погледајте како Библијски град Дамаск изгледа.Е па господо:"Што сте посејали то ће те пожњети".
Utorak 22.03.2016. 16:42
Demokratske suze nisu nista teze od suza nevinih.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online