Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 23.03.2016.
08:20
Vestionline A

Bombaši sa Aerodroma - "spavači" iz Belgije

Dvojica bombaša-samoubica, koji su izveli napad na briselskom Aerodromu, identifikovana su kao braća Halid i Ibrahim el Bakraui, koja su od ranije poznata policiji, javila je belgijska RTBF.

printscreen
Ovo su teroristi iz Brisela, na aerodrom došli taksijem

Belgijske vlasti i dalje tregaju za trećim osumnjičenim za napade u Briselu, dok se veruje da su se dvojica napadača raznela prilikom terorističkog napada na briselskom aerodromu Zaventem. 

Belgijski državni tužilac saopštio je u utorak uveče da je treći napadač u bekstvu, ocenjujući i da je još rano da se napadi povežu sa napadima u Parizu u novembru prošle godine. Za trećim napadačem policija je izdala poternicu. 

Taksijem došli do Aerodroma

Fotografija trojice muškaraca, od kojih su dvojica izvela samoubilačke napade je dokaz koji imaju zvaničnici u okviru istrage o bombaškim napadima u Briselu.

Treći muškarac, koji za razliku od ostale dvojice ne nosi crnu odeću, navodno je postavio bombu na aerodromu u Briselu, a potom napustio tu lokaciju, pre detonacija koje su usmrtile više od deset ljudi i koje su prethodile sličnom incidentu u podzemnoj železnici.

- On je ostavio bombu na aerodromu, ali ona nije eksplodirala. Tražimo tog čoveka - rekao je ministar unutrašnjih poslova Belgije Žan Žambon. 

Ključ u istrazi mogao bi da ima taksi vozač koji je dovezao osumnjičene za bombaške napade na aerodrom, a posle svega što se dogodilo javio se policiji i predao adresu odakle je stigao poziv, odnosno odakle je krenuo u vožnju. 

U belgijskom naselju Šerbek policija je izvršila nekoliko racija, a u jednoj kući je pronašla hemikalije, zastavu Islamske države i opremu za proizvodnju eksplozivnih naprava. 

Islamska država je preuzela odgovornost za najnoviji napad u Briselu, nakon smrtonosnih napada u Parizu 2015. Belgijska ministarska zdravlja Megi de Blok izjavila je u utorak uveče da je, prema poslednjim podacima, u napadima u Briselu 31 osoba poginula, a 250 ranjeno.

Potvrđeno je da je bombaš samoubica izazvao dve eksplozije na aerodromu Zaventem oko 8 sati, a sat kasnije se više eksplozija čulo u metrou, u stanici nedaleko od zgrada u kojima se nalaze institucije Evropske unije. Tri sata posle napada policija je izvela i kontrolisanu eksploziju u takozvanom Evropskom kvartu u Briselu, u kome se nalaze institucije Evropske unije. 

POVEZANE VESTI

Sreda 23.03.2016. 11:25
Мало их је погинуло тебало је мало више.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online