Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 28.03.2016.
21:04
Vestionline A

VIDEO: Pucnjava u srcu Vašingtona, zatvorena Bela kuća

U Centru za posetioce američkog Kapitola u ponedeljak oko 14 h su odjeknuli pucnji. Upucan je jedan policajac, ali njegove povrede nisu ozbiljne po život, prenosi RT. Navodi se da je napadač uhvaćen, ali su posebne mere bezbednosti bile na snazi do 15 časova.

Reuters
Kapitol je zgrada američkog kongresa

Policija je saopštila da je reč o izolovanom incidentu i da više nema opasnosti.

Osumnjičeni je ušao u Centar za posetioce, uperio pištolj u policijaca i ustrelio ga, prenosi En-Bi-Si, koji ima izveštača na licu mesta.

Ranije su svetske agencije prenele da je policija objavila uzbunu oko 14 h u centru za posetioce kompleksa Kapitola u kojem se nalaze najviše institucije vlasti - uključujući Kongres.

Svi prisutni i zaposleni pozvani su, nakon što se čulo nekoliko hitaca, da potraže zaklon, a snage bezbednosti su počele "češljanje terena".

Policija Distrikta Kolumbija, kojem pripada Vašington, ubrzo je potvrdila da su ispaljeni meci u centru za posetioce, i da je jedan policajac Kapitola ranjen.

- Policajac je lakše ranjen, ništa ozbiljno - izjavio je narednik obezbeđenja Kapitola, Frenk Larkin.

Napadač je ubrzo uhapšen, ali je uzbuna ostala na snazi još pola sata, da bi bila obustavljena oko tri sata.

Kada je dignuta uzbuna na Kapitolu, "pod ključ" je stavljena i Bela kuća, po proceduri za vanredne situacije.

Međutim, predstavnik Bele kuće Mark Stroha demantovao je ovu informaciju.

- Saopštenja medija o zatvaranju Bele kuće posle pucnjave u Centru za posetioce Kapitola u Vašingtonu nisu tačna - rekao je Stroha.

Agencije Asošijeted pres, Frans pres i Rojters prenele su da je Bela kuća zatvorena.

- Ne mislim da je to tačna informacija, ali vas upućujem na Tajnu službu koja se bavi zaštitom bezbednosti Bele kuće - rekao je Stroh.

Kako navodi televizijski kanal Si-En-En, u Vašingtonu sada boravi mnogo turista, pošto je turistička sezona u jeku. Turisti, koji su u trenutku incidenta zatekli u Centru, u početku su bili zatvoreni, ali im ja kasnije dopušteno da napuste zgradu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.03.2016. 21:32
Došao Putin u Vašington kod Obame i kad su stigli u Bijelu kuću povede ga Obama u sobu za zabavu: - Pritisni ovo dugme. Putin pritisne i poprska ga mlaz vode,a svi prisutni počeše da se smiju. Obama mu ponovo kaže: - Hajde sad pritisni drugo dugme. - Ma, neću, prosli put si me poprskao. - Hajde, hajde, hajde! I on pritisne, kad ga još veći mlaz vode poprska i opet mu se svi smijaše. - Hajde sada pritisni ovo treće dugme! - Neću! - Ma, hajde da vidiš šta ovo treće radi! Mnogo je dobro! Ovaj pritisne i padne mu kanta vode na glavu! Celom sobom zaorio se histeričan smeh. - Ma dobra ti je ova soba za zabavu, mi u Rusiji imamo nešto slično, ajde sa mnom u Moskvu da ti pokažem… Kasnije u Rusiji Obamu svi fino dočekaju, i Putin ga odvede u jednu sobu. - Hajde pritisni ovo dugme. Obama pritisne i ništa se ne desi, a oko njih se svi smiju. - Šta je ovo? Ništa se nije desilo, zašto se smeju??? - Ma pusti ih, nego pritisni ovo drugo dugme! Pritisne i opet se ništa ne desi, a svi počinju da umiru od smijeha. - Ništa se ne dešava, a vi se ponovo smijete! - Samo pritisni treće dugme pa ćeš vidjeti šta se dešava, hajde, hajde! Pritisne Obama i treće dugme kad ono svi se valjaju po podu smijući se, a ništa se nije desilo! - Bjeeži Putine, kod tebe ovo nije uopšte zanimljivo. Odo’ ja nazad u Ameriku… - Koju Ameriku?!?
Ponedeljak 28.03.2016. 21:15
izgleda da se Abu Bakr razveselio pa baca petarde...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online