Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 29.04.2016.
22:10
Vestionline A

Zašto Obama šalje 250 vojnika kada su Rusi završili posao u Siriji?

Legendarni reporter Simor Herš tvrdi da su Rusi bili mnogo efikasniji u Siriji iako Obama tvrdi da slanje novih 250 vojnika dokazuje da je glavni prioritet Amerike borba protiv Islamske države.

Reuters
Džaba vam novci moji sinovci kad Rusi to rade malo bolje

On je takođe istakao da Obama nije pomenuo uspeh Rusije u Siriji, kao i da mu nije najjasnije zašto Obama sada šalje ovu vojsku kada su Rusi gotovo sve očistili.

- Najveći pobednici rata su definitivno bili Rusi. Njihovo bombardovanje je bilo više nego efikasno. Međutim, treba napomenuti da je predsednik Obama javno rekao da Putin neće uspeti ništa da uradi i da će se dogoditi isti scenario kao u Avganistanu. Ipak, Rusi su došli i postigli veliki uspeh - rekao je reporter.

- Oni su poveli sa sobom u rat sirijsku vojsku, iransku vojsku i Hezbolah, ali i učinili sve što je u njihovoj moći da što više unaprede sirijsku vojsku, obučavajući ih, obezbeđujući im opremu itd - dodaje on.


- Sirijska vojska je danas mnogo veća i jača nego što je bila pre nego što su Rusi došli. Najveća prepreka im je bila Palmira. Ta borba je bila prilično krvava, a ISIS se borio do smrti. Ipak, sirijska vojska je izašla kao pobednik. Moguće je da će sledeća meta biti Raka - objasnio je Herš.

- Prosto ne razumem šta predsednik Obama sada pokušava da postigne. Neki kažu da u Iraku ima više snaga nego što nam zvanično govore. Šta to znači? Kao i inače, nemamo pojma šta se dešava i ne možemo da shvatimo zašto predsednik pokušava da se umeša u rat koji su bez pogovora dobili sirijska vojska i njeni saveznici, na čelu sa Rusijom. Jednostavno ne mogu da pojmim da taj antiruski instinkt u Americi još uvek postoji. To je sve - rekao je Herš.

POVEZANE VESTI

Petak 29.04.2016. 23:30
Jednostavno. Nece Pentagon kao i bjela kuca da priznaju katastrofalni poraz od Rusije. Svi znamo da je ID stvorili bas ameri.
Subota 30.04.2016. 00:29
Ни клемпави кенијац не зна што их шаље... Да сметају мало... Ил што рече човек изнад, да припомогну својим пуленима.
Subota 30.04.2016. 01:14
Можда је требао ове да пошаље... "Out of the six Air Force F-35 fighter jets, only one was able to successfully take off during a recent exercise that left the other five grounded due to 'immature systems and software'. Read more: .dailymail.co.uk/news/article-3566388/Five-six-F-35-fighter-jets-unable-immature-systems-software-Air-Force-plans-declare-aircraft-combat-ready-year.html#ixzz47GBgYEGi Follow us: MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online