Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Utorak 03.05.2016.
12:30
Vesti A

Nevidljivi brod

Za Nikolu Teslu vezuju se razni misteriozni događaji. Jedan od najpoznatijih je eksperiment Filadelfija. Cilj ovog eksperimenta je bio pokretanje ogromnog magnetnog polja oko broda čime bi se postiglo odbijanje i savijanje radarskih talasa pri čemu bi brod postao nevidljiv.

wikimedia.org
Na američkom vojnom brodu USS Eldridž navodno je vršen Filadelfijski eksperiment

Prilikom drugog eksperimenta brod je nestao i pojavio se u Norfoku, a onda se opet pojavio u Filadelfiji, ali bez dela ljudske posade koja je netragom nestala.

Trojica preživelih učesnika ovog eksperimenta svedočila su o kretanju kroz prostor i vreme, kroz različite dimenzije, o bazama vanzemaljaca, teleportaciji, Atlantidi, Marsu, eksperimentima nad desetinama hiljada ljudi.

Oni su proglašeni neuračunljivima, a američki zvaničnici su sve zataškali.

Utorak 03.05.2016. 22:11
* * * Pokusajmo, jos jedamput, da sažmemo priču o eksperimentu. Originalna ideja je bila da se američki vojni brodovi učine nevidljivim za protivničke radare ili/i potpuno optički nevidljivim. Način da se to postigne bio je u korišćenju ogromnog magnetskog polja oko broda koji bi uzrokovao odbijanje ili savijanje radarskih i svetlosnih talasa oko broda. Eksperiment je dao uspešne rezultate s tim da su se desile nepredviđene pojave... Brod je i stvarno, nakratko, nestao i zatim se vratio. Došlo je do demate-rijalizacije i teleportacije... Što nije bila namera autora Projekta. U junu 1943. tone eksperimentalne elektronske opreme nalazile su se na "Eldridge" u: dva masivna generatora po 75 KVA, magnetni navoji, transformatori i ostali hardver koji je generisao elektromagnetna polja. Dvadeset drugog juna, u devet ujutro, generatori su uključeni, i brod je nestao na 15 ak minuta. Na povratku, posada je bila dezorijentisana i u šoku. Tri meseca kasnije, 28. oktobra 1943. u 17:15, izveden je finalni test sa novom posadom. Prvih nekoliko sekundi brod je, uz magličast oblak, bio jedva vidljiv. Onda potpuno nestaje. Pojavljuje se u Norfolk u, tamo nastaje uzbuna, lokalni vojni brodovi su u stanju pripravnosti. Nestaje iz Norfolk a, vraća se u Filadelphiju, deo posade je zauvek nestao, neki su potpuno stopljeni sa čeličnom ogradom na palubama, deo je nepovratno izgu-bio razum. Zašto je bitna činjenica što je eksperiment elektronske kamuflaže prerastao u "slučajnu" teleportaciju?
Utorak 03.05.2016. 21:55
* * * * * * * * * * Др Џон фон Нојман: Наводно Теслин заменик и човек који је био задужен да 1947. обнови пројекат, пошто је од посаде из чувеног Рузвел инцидента добио неколико драгоцених информација. Биелек је тврдио да је тада из аналогног пројекат пребачен у дигитални; Томас Тоунсенд Браун: Један од највећих физичара света, познат по тзв. Бифелд-Брауновом ефекту, тенденцији кретања ка позитивном полу у кондензаторима великог електричног набоја. Мање је познат његов рад на електрогравитацији у коме је доказао да у лабораторијским условима, мали дискови губе тежину, па чак и лете, када поседују електростатички набој. По Биелеку, Браун је био задужен за специјални антенски систем на „Елдриџу“. Међутим, доживео је нервни слом, само два месеца пре почетка експеримента; Алберт Ајнштајн: Тих година, веровало се да је Ајнштајн одлучио да се потпуно повуче из научног рада. И заиста из тог периода не постоји ниједан његов објављен рад или бар научна изјава. Ипак, он је учествовао у пројекту у својству научног саветника.
Utorak 03.05.2016. 22:04
* * * Moze li išta u dvadesetom veku proći bez Alberta? Albert Einstein (1879 1955) je učestvovao u nizu projekata Instituta na Princeton u. Eksperiment "Duga" je delimično bio zasnovan na njegovoj "Ujedinjenoj teoriji polja". U svojim diskusijama sa dr. Rudolph Landenberg om, ekspertom u oblasti mina i torpeda, Einstein je predložio upotrebu elektromagnetnih polja kao moguću zaštitu od podvodnih projektila. Povežimo bizarni "Philadelphia Experiment" sa principima Ajnštajnove teorije. Ajnštajn u svojoj Teoriji premošćava jaz između mikro i makro kosmosa. Gledajući bazične prirodne grupe kao energiju, ma-teriju, vreme, prostor i gravitaciju, uočeno je da sve imaju nešto zajedničko: njihovi efekti se mogu pronaći i u atomu i u prostoru (svemiru). Ove grupe su jedinstvene sile, ali se naučno mogu podeliti na elektromagnetne i gravitacijske. Ajnštajn ih je počeo analizirati i povezivati u jednu teoriju još (u svojim mladim danima, 1905.) sa svojom čuvenom "Specijalnom teorijom relativnosti". Teorija (sumirana u čuvenom E=mc na kvadrat) pokazuje da svi sistemi/elementi/grupe koji se kreću na uniforman način, imaju iste vladajuće zakone. Na kosmičkom prostoru, gravitacijsko polje dolazi do Sunca i uzrokuje kretanje planeta oko njega. Na atomskom nivou, nukleus stvara elektromagnetno polje koje opet uzrokuje kretanje atomskih čestica oko njega. Sunce takođe ima elektromagnetno polje i svoje polove... kao što i atom ima svoje gravitaciono polje. Znači, reč je o ekvivalentima. I konceptima koji se prožimaju i prelamaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online