Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 14.05.2016.
20:42
Vestionline A

Ukrajinci počeli da grade "zid" između Luganska i Rusije

"Počeli su inženjersko-tehnički radovi u izgradnji Zida na granici sa Rusijom u Luganskoj oblasti", rekao je zamenik ministra za privremeno okupirane teritorije u Ukrajini Georgij Tuka, prenose agencije.

facebook.com
Zastava samoproglašene proruske Luganske Narodne Republike

- Razgovarao sam sa graničarima i želim da kažem da su radovi već počeli. Stigle su ekipe geologa i geodeta, trenutno su u toku radovi na istraživanju sastava tla, pripreme za tehničke radove. Identifikovana su dva placa koja su farmeri uprkos upozorenjima uzurpirali. Međutim, uprkos tome radovi će biti nastavljeni - rekao je Tuka, a prenose ruske agencije.

On je takođe izjavio da svi objekti mogu da budu izgrađeni u okviru planiranih rokova "ukoliko bude pristizalo dovoljno finansijskih sredstava".

Ranije je Petar Porošenko izjavio da će Kijev na granici sa Rusijom ako za to bude bilo potrebe, izgraditi savremeni moćni kompleks odbrambenih građevina. Potom je bivši ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk objavio početak izgradnje "realne državne granice sa Rusijom", a projekat je nazvan Zid (kasnije je bivši premijer predložio njegovo preimenovanje u Evropski bedem).

Granica će, kako pišu mediji, biti opremljena, između ostalog, protivtenkovskim rovovima, karaulama visine 17 metara, sredstvima za nadzor, kao i specijalnim uporištima za graničare, a izgradnja „zida“ treba da bude završena za tri godine. Jacenjuk je u februaru rekao da je realizovano 20% programa. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.05.2016. 00:18
Srbija glasala na Evroviziji i dala 12 poena za pesmu Ukrajine !!!
Nedelja 15.05.2016. 01:11
Ej "Srbi" moji , koliko vekova smo postojali pre Amerike i da li prodje 15-20 godina , a da ne ratujemo ??? Prisaberite se malo pre nego sto krenete da "citirate" vaseg omiljenog kremaljskog ludaka !? Pravilo kojim ja temeljim cinjenice , su :- Amerika kao drzava ostala je tolika kolika je , uvek ista bez "gazenja" , kradje teritorija i nikad na ustrb i preko dojstojanstva komsija (Meksiko , Kanada , Kariba ....) !!! Rusija od OSNIVANJA (KIJEVSKA RUSIJA) sicusna drzavica bese (KO ih je "doveo" i odakle su dosli ???) , a kolika je danas ??? Da li ja ta Kijevska Rusija imala komsiluk ??? Ko im je bio komsija , mozes danas da znas (kazes sa sigurnoscu) ???Rusija (ako smo iz te loze tj. copora , ZASTO smo od njih "zbrisali" glavom bez obzira - i ne samo mi !?) svakih 20-30 godina "KROJI" granice ! Da li danas Rusija ima komsiluk ??? Kako se osecaju bivse drzave SSSR-a , Varsavskog pakta !? Kako se osecaju danas Japan (Kurilska ostrva) , Azerbejdzan ( Nagorno-Karabakh) , Gruzija (Juzna Osetija , Abhazija) , Ukrtajina (Krim , Donbas) , Moldavija (Transnistrija) ... ??? Rusija ih zive ojadi !!! ...Budale su svojevremeno cak krenule i na KINU zbog nekih tamo mocvarnih ritova !? Nezajazljivi i uvek gladni zemlje , zemlje zemlje ... Svaka imperija je imala "svojih pet minuta" ali Rusiji je u genima (milenijumska) konstantno ZEMLJOKRADJA . Pribaltik , Poljska , Ceska , Rumunija ... dan danas mole i kume "Boga" i Nato da im se slucajno Rusi (NI) NE priblize (gori su od kuge ,side , ebole - zajedno) . Moze se mirne savesti zakljuciti da su cak sve ove bolestine prihvatljivije nego ponovno saveznistvo sa Rusijom !!! Nije to jedan primer , jedna drzava , to su sijaset tj. bezbroj drzava koje od Rusa beze kao "djavo od krsta" !!! Zapitajte se rusofilcici bar malo , stavite prst na celo - zasto se citavi NARODI distanciraju od tog ZLA zvanog Rusija !!! ??? Hermeticki zatvaraju granice prema istoj . Rusija je ta koja ce doneti ZLO i kraj civilizacije !!! Najnesretniji narodi na svetu su oni koji se granice sa Rusijom !!! CINJENICA .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online