Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 25.05.2016.
15:22
Vestionline A

"Rusija je neprijatelj, SAD moraju pažljivo da prate Putina"

Bivši ambasador SAD u Poljskoj Viktor Eš nazvao je Rusiju pretnjom za saveznike SAD u Evropi i pozvao Vašington da je "pažljivo prati", piše "Forin polisi".

Reuters
Ponovo na meti američke propagandne mašinerije: Vladimir Putin

Rusija je jedan od "neprijatelja" SAD koji su se aktivirali za poslednjih nekoliko godina, piše "Forin polisi“.

- Uključiš vesti i svaki dan se čini da neko u svetu nekog napada. Naši neprijatelji su pojačali pozicije u poslednjih sedam godina tokom vladavine Baraka Obame. Jedan od najboljih primera za to su Vladimir Putin i Rusija - rekao je bivši američki ambasador u Poljskoj.

Eš smatra da je Obamina administracija dozvolila Rusiji da sledi svoje ciljeve, koji navodno predstavljaju "uspostavljanje kontrole nad državama bivšeg Sovjetskog Saveza“ i u okviru ove strategije prete američkim saveznicima.

Eš, koji je bio ambasador SAD u Varšavi od 2004. do 2009, kaže da su Barak Obama i Hilari Klinton dovele SAD do toga, jer su pre nekoliko godina "pritisnuli dugme za resetovanje“ u odnosima sa Rusijom.

On smatra da resetovanje tada "jednostavno nije radilo“ i poziva SAD da aktivnije promovišu jačanje NATO-a, a posebno u Poljskoj i Turskoj.

NATO u Poljskoj dobar korak u smirivanju Rusije

Prema njegovim rečima, vesti o tome da je vojni pakt spreman da poveća svoje prisustvo u Poljskoj i baltičkim zemljama su "prvi dobar korak“ za kontrolisanje Rusije.

Pozivajući se na februarski članak u "Vašingtonu postu“, Eš je izrazio nezadovoljstvo što je Rusija razmestila svoje nove avione i helikoptere na 40 kilometara od granice sa Turskom u sopstvenoj vojnoj bazi u Jermeniji.

Dok Poljska igra važnu ulogu za jačanje istočnog krila NATO-a, Turska je neophodan saveznik NATO-a i njegova kapija ka Bliskom istoku, dodao je Eš.

- Sledeći američki predsednik treba da se usredsredi na odlučno suprotstavljanje Rusiji i jačanje pozicija SAD u celom svetu - smatra on.

POVEZANE VESTI

Sreda 25.05.2016. 15:52
Britanija i USA su NEPRIJATELJ svakom ko ne dozvoljava da ga pljačkaju i mogu da se odbrane. Njima je to od vrhunske važnosti. Ako nema pljačke, propadaju jer nijesu supreiorni ni duhovno ni naučno ni tehnički. Šta više, danas su inferiorni. Takođe vojno već zaostaju za Rusijom i Kinom bez obzira na "visinu" vijnog budžeta kojim manje rade nego Rusija i Kina sa svojim budžetima a vojno-tehnička industrija im je uveliko drugorazredna.
Sreda 25.05.2016. 16:08
Стоп ратовима .Стоп санкцијама . Народи Земљине кугле желе да живе у миру.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online