Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 25.06.2016.
03:00
B. Božin - Vesti A

Nemačka u šoku posle Bregzita: Biće to prljav razvod braka

Nakon što su Englezi na referendumu izglasali da žele izlazak iz EU, a premijer Kameron najavio ostavku za oktobar, nemački mediji i politička javnost uglavnom pokazuju zaprepašćenje i žaljenje.

Reuters
Bregzit šokirao EU

Razlaz Velike Britanije i Evrope neće biti ni brz, ni bezbolan, slažu se nemački komentari. Kako to na naslovnoj strani piše najtiražniji nemački dnevnik "Bild", "Biće to prljav razvod braka". Nemački ministar finansija Volfgang Šojble izrazio je duboko razočaranje ishodom referenduma.

- Želeo sam drugačiji rezultat - rekao je on i istovremeno pozvao građane da se odluka britanskog naroda prihvati sa respektom i odgovornošću.

- Evropa će zbiti svoje redove - poručio je Šojble.

Kockar je blefirao

Magazin "Štern" kao glavnog krivca za razvoj situacije vidi premijera Dejvida Kamerona. Pod naslovom "Čovek koji je prokockao Evropu", list piše da Kameron nije dovoljno učinio za to da objasni Englezima da za njihove unutrašnje probleme nije kriva EU, već njegova vlada.
Nedeljnik "Špigl" ističe strah od domino efekta, a pre svega se misli na Poljsku i Mađarsku.

Ministar pravde Hajko Mas je ocenio da je to "crni petak za Evropu", ali je pozvao na hrabrost umesto depresije. Šef frakcije CDU u Bundestagu Folker Kauder smatra da je odluka za žaljenje, a problemi koje ima Evropa postaju još veći.

- Bojim se da će žitelji Velike Britanije to vrlo brzo da osete.

Šefica Levice Sara Vagekneht napisala je da je ovo znak da su neophodne izmene u funkcionisanju Unije, inače će doći do njene propasti. Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc smatra da će pregovori o razlazu početi u najkraćem mogućem vremenu. On je izjavio da je EU bila spremna na ovakav razvoj događaja. Istovremeno je ubeđen da neće doći do lančane reakcije drugih zemalja i napuštanja Unije.

Ministar spoljnih poslova Nemačke Frank-Valter Štajnmajer izrazio je neopisivo žaljenje zbog izlaska Velike Britanije iz EU.

- Vesti iz Velike Britanije su zaista otrežnjujuće. Ovo je tužan dan za Evropu i Ujedinjeno Kraljevstvo - napisao je Štajnmajer.

POVEZANE VESTI

Subota 25.06.2016. 09:36
Ako neko vozi levom stranom puta dok svi ostali desnom , onda je vise nego jasno da do rastanka mora doci i bolje je da svako svojim putem bira pravac !!! Kad vetar duve , nikad ne pisaj u kontra smeru , na kraju bices popisan !!!
Subota 25.06.2016. 09:24
Au revoir , Tschüs , Bye bye Brexit Titanic - foever !!!
Subota 25.06.2016. 13:49
Cemu li se vucic, dacic, nikolic i ostali "nadaju" posle ovakvih izjava?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online