Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 29.06.2016.
21:48
Z. Mirković - Vesti A

Ubici Srpkinje 20 godina robije

Herbert S. (41) iz Austrije, koji je zadavio svoju suprugu Aleksandru S. (22), inače poreklom iz Srbije, osuđen je na kaznu zatvora od 20 godina. Za ubistvo u Beču pred očima dvoje dece, jedno od godinu i po i jedno od šest meseci, Herbert S. je pokušao da se pred sudom prikaže kao žrtva. To mu nije uspelo i sud u Beču ga je osudio na dvodecenijsku robiju.

A. Čukić
Seo na suprugu i zapušio joj usta (Foto: Ilustracija)

On je tokom suđenja ispričao da se samo svađao sa skoro 20 godina mlađom suprugom i da je ona izlazila noću. Tokom jedne od svađa, Aleksandra S. mu je zapretila razvodom i ona je navodno sve vreme vikala, pa je Herbert "samo želeo da ućuti" i ugušio ju je jastukom. Onda je seo na nju i levom rukom zapušio usta.

Nakon 40 minuta je pozvao Hitnu pomoć, rekavši da je pozlilo njegovoj ženi, a odbio je da obavi masažu srca kao što mu je rečeno dok ne dođe lekar, navodeći da se nije usudio.

- Kad je policija došla na mesto zločina, on je sedeo u potkrovlju zgrade, a tokom saslušanja je tvrdio da je želeo da ućutka ženu - izjavili su izvori iz istrage za medije.

Nije pokazivao kajanje

Prilikom određivanja kazne sud je uzeo u obzir dva ranija krivična dela koje je muž ubica ranije počinio, kao i veliku primenu sile dužu od nekoliko minuta. Isto tako je sud konstatovao da je optuženi posle zločina pokazao da mu je svejedno što je ubio suprugu, nije pokazivao kajanje, a uzeto je u obzir i što se sve to dogodilo pred očima male dece.

Njegova advokatica pokušala je da izbegne optužbu za ubistvo, tvrdeći da je njen klijent žrtvi samo zapušio usta, a da je mogla da diše kroz nos, ukazujući da je moguće da je Aleksandra S. bolovala od bolesti disajnih organa. Sudski veštak negirao je tvrdnju optuženog, rekavši da verzija da je levom rukom samo zapušio usta žene nije tačna.

On je naveo kako je Herbert S. verovatnije koristio jastuk preko njene glave, dodajući da je ona pala u nesvest zbog nedostatka kiseonika sigurno nakon pet minuta, a preminula nakon daljih 11 minuta.

Optuženi je takođe tvrdio pred sudom da ga je žena varala i da mu je čak pokazala svog "momka" preko Fejsbuka. Porotu to sve nije ubedilo i ona je donela odluku da je Herbert S. počinio ubistvo sa predumišljajem.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online