Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 01.07.2016.
16:55
Vestionline A

Nova teorija o ubistvu Kenedija: CIA ga smatrala izdajnikom!

U forenzičkoj analizi ubistva, autor knjige "Dosijei Lija Harvija Osvalda: Zašto je CIA ubila Kenedija" Filip de Mej otkriva novu teoriju o atentatu, za koju kaže da prethodno nije bila razmatrana.

en.wikipedia.org/Walt Cisco, Dallas Morning News
Džon Kenedi u Dalasu 1063.

De Mej je uveren da Osvald nije bio na šestom spratu zgrade sa koje je 22. decembra 1963. pucano na Kenedija. Do ovog zaključka je došao nakon analize tvrdnji tri ključna svedoka i rekao je da su lagali ili bili nepouzdani.

U iznenađujućem obrtu De Mej takođe tvrdi da je Osvaldova puška bila korišćena u atentatu, iako on nije pucao iz nje, prenosi "Dnevnik".

De Mej tvrdi da je Osvald bio samo "žrtveno jagnje", a atentat je izvršio nepoznati muškarac prema naredbi CIA, koja je Kenedija smatrala izdajnikom SAD. Ove tvrdnje dodaju novi sloj intrige Kenedijevoj smrti.

Od ubistva u Dalasu objavljeno je desetine teorija zavere oko atentata na najpopularnijeg američkog predsednika, a dve komisije koje su istraživale slučaj su jedna drugoj protivurečile.

Prema službenoj verziji, Osvald se u vreme ubistva Kenedija u 12.30 sati nalazio u zgradi "Teksas skul buk depositori", na šestom spratu, u kojoj je u to vreme bio zaposlen. Da je to tačno, Osvald bi, piše De Mej, trebalo da bude pored prozora gledajući kolonu u kojoj se vozio Kenedi neko vreme pre toga, kako bi sastavio pušku. No priče svedoka o tome gde se tačno u zgradi neposredno pre atentata nalazio Osvald, su protivrečne.

Osim toga, glavni svedok koji je rekao da je video Osvalda na prozoru, stajao je preko puta zgrade. Međutim, prema kasnije objavljenim fotografijama, na kojima se vidi gde stoji taj svedok, De Mej zaključuje kako je nemoguće da je s te udaljenosti prepoznao osobu koja se nalazila na prozoru sa kog je izvršen atentat.

Isprva ga je, naglašava De Mej, svedok opisao kao mnogo starijeg, a pre fizičkog prepoznavanja video je njegovu fotografiju jer su je emitovale televizijske stanice. Osvald nije bio dobar strelac niti je vežbao pucanje. Zapravo, nekoliko puta koliko je i bio u streljani, vlasnik streljane kaže da Osvald pucanje nije uzimao za ozbiljno.

Na suđenju je pojasnio kako je pogađanje mete iz nepodešene puške moguće, a da je takođe moguće pogoditi metu ukoliko se mnogo ne vežba. Ali kombinacijom nepodešene puške i slabom ili nikakvom vežbom, jako su male šanse da se meta pogodi, i to dva puta, s koliko je metaka bio pogođen Kenedi.

POVEZANE VESTI

Nedelja 03.07.2016. 23:05
Ub-ili su ga čelnici Banke federalnih rezervi jer se Kenedi oštro suprotstavio štampanju dolara bez pokrića !!! Priče o Li Harvi Osvaldu kao ub-ici su samo bacanje prašine u oči javnosti kako tada tako i danas nakon više od 50god. da bi se javnost odvukla na sasvim suprotnu strani koja sa istinom nema nikakve veze ! Li Harvi Osvald je u ovom slučaju bio samo nesretno žrtveno jagnje.....!!!
Nedelja 03.07.2016. 23:10
5 mjeseci prije ub-istva, Kenedi je potpisao predsjednički ukaz (Executive Order) br. 11110, kojim uvodi novu valutu na osnovi plemenitih metala i oduzima od privatnih banaka (US Federal Reserve) pravo da štampaju novac po želji i vraća to pravo u nadležnost drzave (US Treasury). Ukaz 11110 je jedan od prvih akata koji je kendeijev naslednik, Lindon Džonson, poništio. Ne mogu da tvrdim da je to 100% razlog ubistva ali ko zna da sabere 2+2...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online