Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.07.2016.
20:30
B. Božin - Vesti A

Ubica iz Minhena bio nacista

Senzacionalna je tvrdnja koju je plasirao "Frankfurter algemajne cajtung" da je masovni ubica iz Minhena Ali David S., momak nemačko-iranskog porekla, zapravo bio rasista i desni ekstremista! On je, piše list, obožavao Adolfa Hitlera i sebe doživljavao kao "arijevca", mrzeo je Turke i Arape, i naročito bio ponosan na to što je njegov rođendan istog dana kada je bio i Hitlerov - 20. aprila.

Reuters
Obožavao Firera, pobio strance: Žalost za žrtvama masovnog ubice u Minhenu

Istražitelji tako imaju novu tezu da je on ciljano ubijao strance. Svih devet žrtava je bilo migrantskog porekla, od toga četvoro turskog i troje kosovskih Albanaca.

Već godinama brojne ankete među mladim muslimanima u Nemačkoj pokazuju zastrašujuće simpatije za Hitlera. Njegovo delo "Moja borba" ("Mein kampf") je jedna od najomiljenijih knjiga, a Hitler ima karakter kulta za orijentalne učenike, potvrđuje portal Kop onlajn, koji se usput čudi da frankfurtski list tek sada konstatuje ove činjenice.

- Mi jednostavno potiskujemo to da je Hitler u islamskom svetu omiljeno ime za decu, koje danas nemačke službe moraju da preimenuju - napominje autor Udo Ulfkofe.

Uhapšen dečak spreman za napad

Nemačke vlasti su uhapsile 15-godišnjeg dečaka koji je osumnjičen da je planirao napad, a veruje se i da je bio u kontaktu sa tinejdžerom koji je prošle sedmice u Minhenu ubio devet osoba u tržnom centru. Tužilaštvo i policija u Ludvigzburgu saopštili su da je mladić upućen u psihijatrijsku ustanovu. Odao ga je onlajn kontakt sa masovnim ubicom iz Minhena, a kod njega su pronađeni meci, noževi, plan bekstva, hemikalije i instrukcije za pravljenje bombi.

U jednoj velikoj libansko palestinskoj porodici, koja živi u Rurskoj oblasti, skoro svaki otac ima sina po imenu Hitler. Vođa nacista je zvezda jedne palestinske radio-emisije i junak među mladim muslimanima. "Moja borba" se preporučuje u knjižarama arapskih zemalja, a Hitler ekspandira ne samo na Bosforu, nego je bestseler u mnogim arapskim zemljama".

Okončana drama u Bremenu

Policija je uhapsila izbeglicu iz Alžira koji je utekao iz psihijatrijske ustanove preteći da će sve da digne u vazduh, zbog čega su vlasti evakuisale tržni centar u Bremenu. Alžirac, koji je tražio azil u Nemačkoj, uhvaćen je na železničkoj stanici posle višečasovne potere. Bio je u pritvoru zbog nekoliko krađa, a tamo je izražavao privrženost Islamskoj državi i saosećanje prema masovnom ubici iz Minhena.

- Jedno je jasno - naglašava Ulfkofe - da smo masovno uvezli kriminal i da politika i mediji rade na tome da atentat u Minhenu predstave kao usamljeno delo pojedinca sa psihičkim smetnjama. Građani ne treba da znaju da je veličanje nacizma zvanična politika Irana i da se Merkelova rukuje sa onima koji negiraju holokaust, kao što je nedavno učinila kada je primila palestinskog predsednika Mahmuda Abasa, u Berlinu - zaključuje autor.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online