Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 30.08.2016.
20:53
Vestionline A

"Dok je Erdogan na vlasti, Turska ne može u EU"

Evropski komesar Ginter Etinger poručio je da, sve dok je Redžep Tajip Erdogan na vlasti, ne može biti govora o ulasku Turske u Evropsku uniju.

Reuters
Srušeni evropski snovi: Redžep Tajip Erdogan

On je dodao i da u takvim uslovima ulazak Turske u EU nije realističan pre naredne decenije, prenosi "Sputnjik".

- To pitanje najverovatnije treba razmotriti nakon odlaska Erdogana - rekao je Etinger za "Bild".

Etinger je naveo da pri tome Turska za EU ostaje važna zemlja sa geostrateške i ekonomske tačke gledišta, te je zato potrebno održati dobre odnose sa njom.

Etinger je komesar Evropske Unije za digitalnu ekonomiju i društvo, pa se njegova izjava o međunarodnim odnosima smatra njegovim ličnim mišljenjem.

Krajem jula šef Evropske komisije Žan Klod Junker upozorio je da zemljama, u kojima postoji smrtna kazna, nije mesto u EU. Tako je on prokomentarisao namere Erdogana da u Turskoj ponovo uvede tu vrstu kazne.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 01.09.2016. 22:46
Ove izjave dјeluju izuzetno stresno na Tursku i Erdogana , narocito posle neuspјesnog puca gdјe ni EU ili neke njene clanice nisu cistih ruku!
Četvrtak 01.09.2016. 22:48
Erdogan potice sa samog dna Turske socijalne skale. Kao dete je po ulici prodavao djevreke sa susamom i doprinosio ishrani familije. Rano ga uzimaju verski fundamentalisti, protivnici Ataturkove sekularne drzave pod svoje i vaspitaju ga u strogo islamskom duhu. Kao bistro i talentovano dјete skoluju ga i indoktriniraju ortodoksnim islamom. Finansiraju njegove studije ekonomije koje briljantno diplomira i guraju ga i proteziraju dalje u politiku. On je samo orudje odredjenih vјerskih krugova u Turskoj koji zele restauraciji Osmanlijskog sultanata, i sluzi im kao potrosni mat-erijal u ostvarivanju njihovih ciljeva.... !!!
Četvrtak 01.09.2016. 22:50
Upravo tako, Ettinger! problem je upravo erdoğanov antiljudsko pravni rigidno islamistički pro-vehabijski režim, a ne islam generalno u Turskoj pogotovo islam nije problem ako je lijepo usklađen s sekularnošću, ne niti to što je većina Turske u Aziji jer jedan manji ali bitan dio je u Evropi, ni ništa drugo, nego erdoğanovo okretanje Saudiji i zalivskim zemljama koje finansiraju isis isil monstrume i podržavaju erdoğanov genocid nad Kurdima!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online