Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 20.10.2016.
08:24
Tanjug, Vestionline A

Asad: Slika okrvavljenog dečaka je falsifikat

Sirijski predsednik Bašar al Asad je rekao da je slika petogodišnjeg dečaka prekrivenog prašinom i oblivenog krvlju u unutrašnjosti ambulantnog vozila snimljena na ratištu Sirije - "falsifikovana".

youtube.com/amc
Da li je falsifikat?

Asad je to rekao u intervjuu za švajcarsku tv mrežu SRF, prenosi AP.

On je dodao da planirana pauza u borbama u Alepu na severu Sirije predstavlja važan korak "ali nije dovoljna".

Asad je takođe naveo da civili žele da napuste taj grad ali im "teroristi" ne dozvoljavaju.

Asad je, između ostalog, odbacio tvrdnje da je ratni zločinac, i nije prihvatio kritike američkog državnog sekretara Džona Kerija.

POVEZANE VESTI

Subota 22.10.2016. 00:37
Наравно да је фалсификат и то су установили и неки западни медији јер је понашање дечака необично мирно за такву врсту повреда о којој се пише. Но та тема је већ стара а ово што прсд. Асад констатује, да зверске убице из ИСИЛа праве живи штит од цивила, већ је испробано у Вуковару где су се на сличан начин бранили неоус-ташки узурпатори од једино регуларне армије ЈНА, на том простору. Безочним спиновањем јавности ЈНА је претворена у "Српску армију" иако је у њој било официра и војника из свих република. Чињеница да је било навише Срба само говори оно што су и врапци знали, да је Срба и иначе било навише у Југославији. Несрећна околност да је Београд био галвни град Југославије, а он је у Србији, била је довољна НАТО агресору да разара Србију.
Subota 22.10.2016. 00:39
Те ноћи када је на ТВ приказан снимак спашавања сиријског дјечака, снимак ме је веома узнемирио и вратио ми слике страдања наше дјеце....Након снимка нисам могла спавати..... Али, сјутрадан када су се емоције мало слегле и прорадио разум овај снимак је у мени изазвао мали милион питања ! Ок, спашавају и ваде преживјеле из рушевина....вади спасилац овог дјечака и вришти, прилази још пар особа и додају један другом дјечака да би задњи који га је узео у наручје са њим улетио у чисто санитетско возило, сјео дјечака на пластичну столицу и спасиоца више у кадру нема....У крупном плану је једино и само овај збуњени малишан који ћути и само посматра некога или нешто испред себе....збуњен...уплашен...прашњацв....и полако рукицом брише половину крвавог лица..........???!!! Ако је већ тако зашто дјечака нису одмах на лицу мјеста када су га извукли из рушевина ови из прве помоћи притекли и прегледали му ране и очистили и видјели којег су степена повреде...? Зашто нису одмах са дјечаком одјурили у болницу да му се пружи помоћ....Него овако га прашњавог...крвавог сјели на столицу као младо мајмунче........ Ок, рат јесте најпрљавија ствар на свијету али и ратна пропаганда је још одвратнија.....Постајем скептик и око оне слике утопљеног сиријског дјечака надомак турске обале чија слика је потресла прошле године читав свијет ( па и мене саму! ) !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online