Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 21.10.2016.
17:30
Vestionline A

Šojgu: Operacija u Siriji pokazala nedostatke ruske vojne tehnike

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je da je operacija VKS u Siriji doprinela otkrivanju niza nedostataka u funkcionisanju vojne tehnike.

Reuters
Ima nedostataka, ali u celini je ruska vojna operacija u Siriji uspešna

Prema Šojguovim rečima, Ministarstvo odbrane razmotriće mere u vezi sa povećanjem pouzdanosti vojne tehnike. Operacija Vazduhoplovno-kopnenih snaga Rusije u Siriji počela je 30. septembra prošle godine. Ruska vojska u proteklom periodu testirala je najnovije naoružanje u borbenim uslovima. 

Početkom oktobra u Moskvi je održana vojno-tehnička konferencija posvećena unapređenju naoružanja u vezi sa sirijskim iskustvom. Šojgu je tada govorio sa čim se sve ruska vojska suočila tokom operacije. 

- Stečeno je praktično iskustvo gađanja visokpreciznim oružjem dalekog dometa sa površinskih brodova i podmornica, iz voda Kaspijskog i Sredozemnog mora. Avioni strateške avijacije u realnim borbenim okolnostima prvi put su primenili nove rakete vazdušnog baziranja H-101, dometa do 4.500 kilometara - izjavio je ministar odbrane Rusije.

Šojgu je takođe naglasio da je rusko naoružanje u celini pokazalo svoju pouzdanost i efikasnost u "komplikovanim uslovima na pustinjskom terenu“.

POVEZANE VESTI

Subota 22.10.2016. 22:29
Na Međunarodnim vojnim igrama 2015 inženjerijske jedinice Rusije pokazale su visok potencijal tehnike i ostavile snažan utisak na strane ekipe.......... Svoje majstorstvo vojni inženjeri Rusije, Bjelorusije, Kine i Egipta mogli su pokazati na natjecanjima „Sigurnosna trasa” u Nižegorodskoj oblasti i „Otvorena voda” u Muromu. Pobjedu na svim natjecanjima osvojili su ruski timovi. Venezuelansko vojno zapovjedništvo je čak osiguralo svoju namjeru da nabavi rusku inženjerijsku tehniku koja se obično rijetko izvozi. Ukupno je bilo predstavljeno 16 vidova tehnike inženjerijskih jedinica, ali trebalo bi izdvojiti pet najboljih i najtraženijih modela.
Subota 22.10.2016. 22:30
Inženjerijski uređaj za raščišćavanje IMR-2________ Univerzalno sredstvo inženjerijskih jedinica je inženjerijski uređaj za raščišćavanje. On može raščistiti ruševine prirodnih i inženjerijskih elemenata kod opasnosti od radijacije. Uređaj je opremljen kranovima, lopaticama i opremom za struganje pri raščišćavanju ruševina. Zahvaljujući svojoj univerzalnosti, primjenjuje se i na tenkovima za razminiranje. Američki ekvivalent je M728, a njemački Pionierpanzer-1. IMR-2 izrađen je na bazi T-72A. Vozilo na otvorenom terenu krči 12 km puta za jedan sat, a u planinskom masivu za jedan sat prolazi 300-400 metara. Opslužuju ga dva čovjeka koja autonomno mogu živjeti u kabini oko tri dana. Zahvaljujući kemijskoj zaštiti, ovo je jedino vozilo koje učinkovito funkcionira i u uvjetima visoke radijacije.
Subota 22.10.2016. 22:31
BVR-3MA (borbeno vozilo za raščišćavanje) „Vepar”_______ Specijalni konstruktorski biro „SKB-200 Stankomaš“ je svjetski lider u proizvodnji minotragača. Njegova oprema stoji na minolovcu BMR-3MA „Vepar“, za koji ne postoji ekvivalent u svijetu. Kao primjer može poslužiti činjenica da koeficijent propuštenih mina kod zapadnih valjkastih minotragača iznosi 20-25%, a kod minotragača BMR-3MA je ispod od 6%. On je u stanju tražiti mine u snijegu, u zemlji, na površini, a može pronaći i one s radio-upaljačima. Neutralira mine s dna brodova, kao i one s magnetnim upaljačima. „Vepar“ je projektiran da koristi platforme T-90 s kabinom za posadu i sistemom za daljinsko upravljanje minotragačima i protuavionskim mitraljezom. Ima rezerve hrane, vode, grijanja i biotoalet, što mu omogućava autonomnost tijekom tri dana.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online