Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 27.10.2016.
13:12
Srna, Vestionline A

Ako NATO napadne Rusiju, u Evropi će ostati samo bubašvabe

U slučaju NATO napada na Rusiju, doći će do pune upotrebe ruskih potencijala, a protivraketna odbrana koju Alijansa razmešta po Evropi biće uništena prva, upozoravaju ruski vojni stručnjaci.

Reuters
Samo da mahne rukom i sve je spremno: Vladimir Putin

Stručnjak iz Centra za analizu strategija i tehnologija Mihail Barabanov ističe da je primena sredstava vazdušnog napada nad teritorijom Rusije praktično nemoguća, jer bi odmah izazvala nuklearni odgovor.

- Ako budu lansirane krstareće rakete ili ako dođe do masovnog poletanja bombardera, jedino što je moguće jeste odgovor punim kapacitetom nukleranih snaga - predviđa on.

Protivraketna odbrana koju NATO razmešta u Evropi takođe je, prema tvrdnjama stručnjaka, nemoćna u slučaju sukoba sa Rusijom. Takvi objekti prvi će biti uništeni.

Karakteristike savremenog raketnog naoružanja, kao što je sistem "Iskander", omogućavaju da se pitanje objekata Protivraketne odbrane "reši za nekoliko minuta", tvrde vojni stručnjaci.

Ostaće samo bubašvabe

Analitičar Radio-televizije "Zvezda" Dmitrij Jurov navodi da će "svaki pokušaj rešavanja pitanja sa Rusijom vojnim putem dovesti do toga da će država-agresor biti zbrisana sa lica Zemlje za samo nekoliko minuta".

- Na takvoj teritoriji posle mogu da žive samo bubašvabe. Sa ovim stavom se neće složiti brojni kvazistručnjaci za Rusiju sa društvenih mreža, koji su na internetu odavno odneli pobedu na svim frontovima - ističe Jurov.

NATO da pobedi Ruse?

Razne teorije kvazianalitičara koji po društvenim mrežama pišu o mogućoj pobedi NATO-a i brzom pokoravanju Rusije jesu besmislice koje nemaju veze sa relanošću.

Tako je jedan "analitičar", navodni potpukovnik američke vojske, objavio da Pentagon planira da osvoji Rusiju "za deset do 20 dana".

Ovu vest objavili su prvi ukrajinski mediji, preneli su je svi glavni mediji, a ispostavilo se da Pentagon nikad nije čuo za tog "stručnjaka".

Pijanice, otreznite se 

Oni koji tvrde kako je moguće da NATO pobedi Rusiju u direktnom sudaru ne uzimaju u obzir realno stanje stvari - raspored snaga, stepen zaštićenosti ključnih objekata, slabosti zapadnih stelt bombardera, koji lete samo tamo tamo gde nema protivvazdušne odbrane.

Planovi o osvajanju Rusije pišu se u stanju pijanog ludila, a autori nemaju pojma o tome kako funkcionišu vojne tehnologije, navode ruski analitičari.

Renomirani stručnjaci upozoravaju da bi se vojni sukob između Rusije i NATO-a za nekoliko časova pretvorio u razmenu nuklearnih napada, što nikome ne bi donelo ništa dobro.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 27.10.2016. 19:24
Prepotentna administrativna bagra i qvazi generali iz pentagona nikako da se spuste na zemlju .
Subota 29.10.2016. 22:33
to su oni isti „strucnjaci“ koji su 99 izjavljivali da ce u Srbiju umarsirati za 7 ( SEDAM ) dana…pa posle 77 nisu smeli da se spuste ispod 10 km visine…. !!!
Subota 29.10.2016. 22:34
".........На таквој територији после могу да живе само бубашвабе........." _______ Znači………Švabe bi preživele transformacijom u………..buba-švabe....?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online