Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 28.10.2016.
19:12
Vestionline A

Rusi se ne šale: I razarač Smetlivi krenuo ka Siriji

Rusija je ka Siriji poslala brod razarač "Smetlivi", kako bi se priključio borbenoj grupi Ruske mornarice koja se tamo nalazi nekoliko meseci.

wikipedia.org/Luis Díaz-Bedia Astor/Eugenio's Warships
Posle "Admirala Kuznjecova", i Smetlivi krenuo ka Siriji

Teško naoružani brod napustio je danas krimsku luku Sevastopolj, saopštio je ruski vladin dnevni list "Rosiskaja gazeta", preneo je Rojters.

Novinska gencija "Raptli" koja emituje video materijale, a za koju Rojters navodi da je finansira ruska vlada, javila je da ovaj brod prvo ide u grčku ruku Pirej gde će prisustvovati događaju vezanom za obeležavanje rusko - grčke godine kulture.

Smetlivi će iz Pireja isploviti 2. novembra.

POVEZANE VESTI

Nedelja 30.10.2016. 20:02
ht tps://youtu.be/OJ1AxSuk1Os .......... Russia: Russian destroyer Smetlivy departs for bilateral festival in Greece
Nedelja 30.10.2016. 20:04
Bome se ne šale. Spremaju poslasticu za Amere, novu balističku interkontinentalnu raketu. Kao što rekoh, beg nije cicija, nova raketa koju NATO zove SS-X-30 Satan 2 a Rusi РС-28 Сармат je stvarno oružje sudnjeg dana. Sposobna da nosi 10 teških bojevih glava i 15 lakših. Ove teške shvatiti uslovno, jesu nešto teže ali ne značajno i po NATO izvorima mogu biti od 50 megatona. Rusi kažu oko 40 megatona. Car bomba je bila snage 50 megatona, teška 27 tona duga 8 metara obim 2 metra. Nije mogla da stane u tada najveći bombarder. Malo je nedostajalo da bombarder nastrada jer nije dobila tek tako naziv Car bomba. Bačena je na arhipelag Nova Zemlja 30.oktobra u 11.32 po lokalnom vremenu. Bačena je sa visine 10.500 metara a detonirala na visini 4.000 metara. Vatrena kugla je bila oko 8 kilometara, pečurka visoka 65 kilometara a pri dnu široka oko 40 kilometara. Oblast u prečniku 35 kilometara oko centra eksplozije je totalno zbrisana. Ako prihvatimo Ruske izvore da je MIRV koji nosi Sarmat nešto malo slabije snage, reda 40 Megatona i da ih može poneti 10 onda je jasno šta će se dogoditi kada poleti i isporuči projektile koji su kao što vidite znatno manjih dimenzija i težine, napredovala je tehnologija.Osim toga, Sarmat ima najnovije sisteme vođenja, ometanja, poboljšanu pokretljivost svojih MIRV glava pa je stvarno oružje pakla. Čak i da Klintonova pobedi na izborima, ionako su svi Američki predsednici marionete, ne sumnjam da su moćnici naručili od svojih eksperata (a imaju ih) dimenzije kratera ovih projektila, veličinu zone kratera, zone totalnog uništenja, zonu plastične deformacije (gde kamen i teškoarmirani beton teku kao zgnječeni topli plastelin) i jačinu zemljotresa koju detonacija ovakve hidrogenske bombe izaziva. Radijacione zone su ekstremne.Pošto brojke jesu zastrašujuće, reći će na vreme Hilari da bude kuš. Osim ako kao u vicu ne dođe do neke greške, da se narugam malčice, ako greškom Hilari ne spusti usahlu guzicu na ono dugme i -Nema više Amerike-. Neće biti ni nas ali njih brine deo sa Amerikom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online