Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 10.11.2016.
08:32
Tanjug,Vestionline A

Pjongjang preti Trampu "nuklearnom državom"?

Severna Koreja je danas upozorila buduću administraciju novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa da će imati posla sa "nuklearnom državom", navevši da je trud koji Vašington ulaže u denuklearizaciju Pjongjanga iluzija kojoj je istekao rok trajanja.

Reuters
Kim Džong Un na čelu "nuklearne države"

- Ako je administracija Baraka Obame išta učinila... to je bilo to da je bezbednost kontinentalnog dela SAD dovela u najveću moguću opasnost. To je novu administraciju opteretilo time da  mora da se suoči sa samosvojnom severnokorejskom nuklearnom državom - piše u uvodniku lista "Rodong šinmun", koji je glasilo vladajuće partije Severne Koreje, prenosi AFP.

Agencija navodi da se u tekstu ne pominje imenom Tramp, koji je tokom predizborne kampanje izjavio da je otvoren za pregovore sa Kim Džong Unom o nuklearnim ambicijama severnokorejskog vođe.

- Ako bi on došao ovde, ja bih ga prihvatio - rekao je Tramp pristalicama na mitingu u Atlanti.

AFP podseća da su UN primenile na Severnoj Koreji pet setova sankcija otkad je ova zemlja prvi put izvršila nuklearnu probu 2006.

POVEZANE VESTI

Petak 11.11.2016. 21:39
Neverujem bice tu velikih promene Amerika je dosta toga izgubila mesajuci se u tudju politiku i unutrasnje stvari drugih zemalja.Tramp ce se brinuti za svoju Ameriku za njegov narod za boljitak i napredak covek je biznismen i od njega se samo najbolje ocekuje .Ja mislim da ce gospodin Tramp uci u legendu Americkih predsednika kao najbolji kojeg su ikada imali .Dovoljno su oni bacali milijarde dolara sad ce to sve lepo u drzavnu kasu i samo gradi i zaposljavaj to je njegov najvazniji cilj.Zemlja propada a oni na milijarde bacaju na gluposti i vodili do sada veoma losu spoljnu politiku sa gospodinom Trampom ce se to preokrenuti i docice vreme kada ce mu dizati spomenike !!!
Petak 11.11.2016. 21:39
On ce vam ga jos prodat ako vam za-treba covek biznismen i mislim da bi vi gospodo trebali sami da vasu politiku promenite i neki drugi kurs uhvatite narod mora da zivi dalje a ne da pati.Vi ste tolikih godina razdvojeni jedan te isti narod zar vam nije zao i dali uopste razmisljate kome sve to ide u prilog vama sigurno ne jel ste pod njihovom cizmom ma koliko vi pretili.Pametnije bi vam bilo da se pomirite i ujedinite a onda zajednicki izbacite neprijatelja napolje van vasih granica ma ko to od njih bio .Vreme je za velike promene !!!Mozak je uvek bio jaci od misica.
Petak 11.11.2016. 21:41
Dobro je Kim jekao Ttrampu.Amerika misli da je svak kao Vucic spreman da kleci pred Amerima i da slusa njihova okupatorska naredjenja .Treba im reci dosta je bilo mars iz Srbije platite mam stetu bombardovanjja;platite stetuu za-trovanog zemljista i bunara iserati i njihove banke i bankare ima Srbija resurse a olos u vlladi pozatvarti dozivotno uvesti konntrolu na granicama i aerodr. da bagra nemozee pobeci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online