Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 30.11.2016.
16:10
sputniknews.com, Vestionline A

"Putinov čovek" u Vašingtonu traži rusko državljanstvo

Pomoćnik ministra finansija SAD za ekonomsku politiku u administraciji Ronalda Regana, Pol Krejg Roberts, sa ironijom je odgovorio na optužbu novinara Vašington posta da je proruski orjentisan. Ekonomista je objavio otvoreno pismo Vladimiru Putinu sa molbom da mu se da rusko državljanstvo.

youtube.com/ Black Tower Radio
Pol Krejg Roberts tvrdi da nije proruski orijentisan

- Sada, kada me je agent CIA Krejg Timberg, koji se predstavljao kao novinar Vašington posta, okarakterisao kao ruskog agenta, želeo bih da razjasnim da li od vas mogu tražiti da mi date rusko državljanstvo i diplomatsku zaštitu, kao, možda, pomoćniku portparola ruske Ambasade u Vašingtonu. To će mi biti potrebno dok ne uspem da izađem iz ove zemlje. Znam da ste dali državljanstvo Stivenu Sigalu i nadam se da je biti ruski agent isto toliko važan posao koliko i obučavanje Rusa borbenim iskustvom - napisao je Roberts.

Roberts je sa setom naveo da ne zna kolike su plate "ruskih agenata", ali je zatražio da mu se sve uplate u ruskoj banci.

On je dodao da su švajcarske banke izgubile reputaciju nakon što su lokalne vlasti na zahtev Vašingtona izmenile bankarsko zakonodavstvo.

Ekonomista je zatražio od ruskog lidera da ga poveže sa nekim izdavačem koji će objaviti memoare pod nazivom "Život Putinove marionete".

- Treba da se povežemo što pre: za vratom mi sedi agent FBI iz Vašington posta. Oni će biti veoma ljuti što sam ih obmanjivao sve ove godine, dok sam imao pristup tajnim dokumentima i primajući uputstva sa samog vrha. U svakom trenutku Vašington post može otkriti informacije da sam zajedno sa kolegom - agentom KGB-a (Ronaldom) Reganom - smanjivao poreze za bogate kako bi stvorio kapitalizam tako užasnim da američki narod ustane i obori ga. Međutim, namagarčili smo tada levicu - navodi se u Robertsovom pismu.

Prema rečima ekonomiste, njegova kritika američke politike koja je dovela do eskalacije napetosti u odnosima sa Moskvom, nema špijunsko pokriće, već samo pokazuje iskrenu želju da se izbegne nuklearni rat između dve države.

- U SAD se ovakav stav smatra sumnjivim, ali se nadam da je za Rusiju prihvatljiv - zaključio je Pol Kreg Roberts.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da, ako dobiju zahtev od Robertsa - biće razmotren.

Ranije je Vašington post objavio članak "Tokom predizborne kampanje u SAD lažne informacije su se širile zahvaljujući ruskoj propagandi".

Autor članka Krejg Timberg nazvao je niz američkih medija levog i libertarijanskog pravca "izvorima ruske dezinformacije".

Za mnoge od njih, između ostalih i za sajt Instituta Rona Pola, pisao je Pol Krejg Roberts.    
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online