Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 03.12.2016.
16:48
Sputniknews, Vestionline A

Merkelova počinje bitku za Moskvu

Peticija nemačkih poslanika sa zahtevom da se uvedu nove sankcije Rusiji ukazuje na to da se približava predizborni period u Nemačkoj. Ovaj dokument, takođe, demonstrira i političku ekspanziju kancelarke Angele Merkel.

Reuters
Kreće u ofanzivu: Angela Merkel

Njena partija se sve više udaljava od aktuelnih saveznika u koaliciji.

Šef Komiteta za međunarodne poslove nemačkog Bundestaga Norbert Retgen izjavio je da je sirijski Alepo "već pao" i da je u tome veliku ulogu odigrala Rusija.

- Uspešno okončanje opsade Alepa biće pobeda za predsednika Sirije Bašara el Asada, za Rusiju i za Iran - rekao je on u intervjuu televizijskom kanalu ARD.

- To je moćan politički signal. Alepo je poslednji veliki grad koji su držali sirijski ustanici. To nije samo važna strateška tačka, to pokazuje i da u Siriji niko ništa ne radi.

Ne mogu Rusi u EU za Božić

U četvrtak su Retgen i predstavnica partije "Savez 90 / Zeleni" Franciska Brantner predstavili peticiju koja poziva vlasti EU da uvedu nove sankcije Rusiji i da obezbede vazdušni koridor za snabdevanje Alepa.  

"Evropska unija je u obavezi da uvede sankcije makar onim Rusima koji su direktno povezani s ovim užasnim zločinima. Ne sme se dozvoliti da ovi ljudi spokojno lete u Pariz i Minhen uoči Božića, dok u Siriji ginu žene i deca", navedeno je u peticiji. 

HDS i Zeleni protiv Merkelove

Rukovodilac Centra za nemačka istraživanja Instituta Evrope Ruske akademije nauka Vladislav Belov smatra da će tokom predizbornog perioda u Nemačkoj koji će se završiti sveopštim izborima 2017. godine Rusija imati zapaženu ulogu, ali ne i odlučujuću. 

- Unutrašnja ekonomska i socijalna politika u Nemačkoj ipak će biti u prvom planu. O Rusiji će takođe govoriti, posebno u vezi s ukrajinskim sukobom, Krimom i Sirijom, ali to neće biti centralna tema - smatra stručnjak. 

Prema njegovom mišljenju, čak i ako se u Nemačkoj bude formirao savez HDS-a i "zelenih", Kremlj teško da će promeniti svoju poziciju i nastaviće da se orijentiše ka Merkelovoj.  

- Mi još ne znamo ko će joj biti protivkandidat na izborima za kancelara - dodao je Belov.

Dva najverovatnija suparnika Merkelove na izborima su sadašnji ministar ekonomije i vicekancelar Zigmar Gabrijel, kao i odlazeći šef Evropskog parlamenta Martin Šulc. 

POVEZANE VESTI

Subota 03.12.2016. 22:26
Normalno je da su Sankcije deo politike Americke koju predvode Klintonovi i Bush u pozadini da niko ne vidi i cuje. Sve se svodi na tome da se Rusija baci na kolena i da se Tramp sada dovede u poziciju da izgubi stolicu jer i Rusija i Tramp ne pripadaju nijednoj toj Zversko sektaskoj organizaciji i ne uklapaju se. Tramp je ekonomista i stvarao je profit na osnovu razmisljanja poslovanja a putin se zalozio za to da zastiti nacionalne interese , dok nemacka i amerika ekonomiju razvijaju pljackajuci druge zemlje i praviti ratove da bi mogli prodavati naoruzanje i davati kredite posle za obnovu.. zlo je i dalje tu i bice tesko sve dovesti u red cak sta vise nece se nista promeniti
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online