Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.12.2016.
13:41
sputniknews.com, Vestionline A

Peskov: "Zabijen klin" između Moskve i Ankare

Cilj ubistva ruskog ambasador Andreja Karlova u Turskoj je da se "zabije klin" između Moskve i Ankare i spreči normalizacija odnosa dveju zemalja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Tanjug/AP
Dmitrij Peskov se nada nastavku napora za dobru saradnju Rusije i Turske

- Ko je to konkretno, rešavaće istražitelji. Znate da je naš tim istražitelja već stigao u Ankaru. Budimo strpljivi, stručnjaci će raditi svoj posao - rekao je Peskov novinarima.

Jedino razumno što Moskva i Ankara sada mogu da urade je da efikasno sarađuju protiv onih koji žele da naruše ove odnose.

- Ovo je, faktički, provokacija usmerena na uništavanje odnosa između dve zemlje. I u ovom slučaju jedino razumno što mogu da urade dve zemlje je da se približe i postanu efikasnije u saradnji protiv onih koji stoje iza ove provokacije. Ubistvo ruskog ambasadora imalo je za cilj prekid napora za mirno rešavanje u Siriji, ali to se neće desiti. Pregovori u Astani nisu u suprotnosti sa drugim pregovaračkim procesima u Siriji - poručio je Peskov, odgovarajući na pitanje kako Moskva ocenjuje ovaj incident sa istorijske tačke gledišta, a posebno kako se odnosi prema istorijskim paralelama između ovog incidenta i ubistvima Franca Ferdinanda i Aleksandra Gribojedova.

- Najverovatnije je ubistvo imalo za cilj i da osujeti napore za mirno rešavanje sirijskog sukoba. On nikako neće ometati ovaj proces. I planovi za organizaciju pregovaračkog procesa u Astani ni na koji način nisu u suprotnosti sa drugim pregovaračkim procesima. To nije neki pokušaj rivaliteta. U datom slučaju to su komplementarni procesi, jer svi imaju jedan osnovni cilj, a to je da se stanje krize u Siriji izvede na mirno rešenje“, istakao je Peskov. O izjavi Trampa o borbi protiv terorizma Izjava novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa o potrebi da se revidira stav o borbi protiv terorizma u saglasnosti je sa izjavama ruskog predsednika Vladimira Putina koje on daje više od 16 godina - rekao je potparol Kremlja.

- To slaže sa onim o čemu već dugi niz godina govori predsednik Putin. Već 16 ili 17 godina predsednik Putin govori o potrebi za međunarodnom saradnjom u borbi protiv ovog najopasnijeg izazova našeg veka. Nijedna zemlja, čak i najjača na ekonomskom, vojnom ili nekom drugom planu, ne može efikasno da se bori protiv terorizma. To može da se učini samo zajedničkim naporima - zaključio je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online