Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 30.12.2016.
11:26
Tanjug A

Američke sankcije Rusiji su odgovor na poraz Hilari Klinton?

Nametanje novih sankcija Rusiji je gubitnička reakcija odlazeće američke administracije na poraz njihovog kandidata u trci za Belu kuću, smatra bivši britanski diplomata Piter Ford, koji nove antiruske mere SAD opisuje kao "detinjaste, hirovite i besmislene".

Reuters
Opet je ona umešala prste: Hilari Klinton

Ford je za RT rekao da je uvođenje novih sankcija Moskvi i odraz licemerja jer se, kako kaže, SAD sve vreme mešaju u stvari drugih zemalja.

- Ono što me zaista pogađa jeste licemerje u američkoj reakciji, koja je toliko detinjasta, očigledno je 'kiselo grožđe' u toj odluci zato što je Klinton izgubila na izborima - kaže Ford, komentarišući niz antiruskih sankcija koje je predsednik SAD Barak Obama juče objavio zbog optužbi za rusko hakovanje američkih institucija i pojedinaca.

Ford, bivši britanski ambasador u Bahreinu i Siriji koji je poslednjih godina postao glasan kritičar britanske politike prema Siriji, smatra da su tvrdnje Vašingtona da se Moskva meša u unutrašnju politiku SAD slabo argumentovane, a uz to dolaze iz zemlje koja, kaže on, ima dugu istoriju uplitanja u unutrašnje stvari drugih zemalja, navodi RT.

Kao primer za to, Ford navodi referendum o izlasku Britanije iz EU, ističući da se "Amerika svake nedelje meša u izbore i referendume širom sveta".

- Pre samo par meseci, Obama je došao u London i otvoreno se umešao u bregzitsku zaveru s Dejvidom Kameronom po očito unapred pripremljenom scenariju - kaže bivši britanski diplomata.

On naglašava da je zapanjujuće to što SAD sada optužuju Rusiju, bez dokaza, i napominje da, čak i da je Rusija imala veze sa hakovanjima, otkrila je zaveru Klintonove i njenog tabora protiv Bernija Sandersa.

- Umesto da se bave spletkarenjima u Demokratskoj partiji, američki mediji su krenuli stazom rusofobije - zaključuje Ford, izrazivši nadu da je administracija novoizabranog predsednika Donalda Trampa spremna za novi početak u odnosima SAD i Rusije i da će "okrenuti stranicu".

POVEZANE VESTI

Petak 30.12.2016. 12:53
Kao odgovor na proterivanje ruskih diplomata, Rusija je donela odluku da zatvori "Anglo-American school" u Moskvi. U toj skoli skoluje se 1200 decce americkih i engleskih diplomata i raznih biznismena.Zatvara se i odmoraliste u Serrebranij Bor, namenjen americkih diplomata. Epa NAZDRAVLJE !
Utorak 03.01.2017. 18:10
Nemoć i mržnja....!!!
Utorak 03.01.2017. 18:11
Да, `женско-детињаста` политика, за коју пакости и нервирање друге стране представљају "успех", насупрот очигледним губицима... Ако Трамп сматра да је таква политика САД `вредна` наставка, - обрадоваће противне стране... Суштински, лоша спољна политика САД је начинила ДУГОВЕ, с којима ће нова администрација морати да се суочи, уз домаћу финансијску презадуженост...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online