Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 27.01.2017.
12:24
Vestionline A

O čemu će u subotu razgovarati Putin i Tramp?

Ruski predsednik Vladimir Putin namerava da Donaldu Trampu, u telefonskom razgovoru, čestita stupanje na dužnost američkog predsednika i s njim razmeni stavove o trenutnom stanju bilateralnih odnosa, saopštio je Kremlj u petak.

Reuters, fotomontaža
Veliko interesovanje vlada za razgovor Putina i Trampa

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, na konferenciji za novinare, precizirao da će Tramp i Putin razgovarati telefonom u subotu u večernjim satima po moskovskom vremenu.

Upitan da li će biti reči i o Ukrajini, Peskov je odgovorio da je malo verovatno da će oni razgovarati o velikom broju tema s obzirom da je u pitanju njihov prvi kontakt od inauguracije Trampa.

- Videćemo, budimo strpljivi - kazao je Peskov, ne želeći da predviđa da li će Putin i Tramp iskoristiti razgovor da bi se dogovorili kada će i lično da se sastanu.

Peskov se dotakao i medijskih navoda da se Tramp priprema da ukine ili ublaži sankcije uvedene Rusiji zbog Ukrajine, rekavši: "Ništa ne znam o tome", preneo je Rojters.

- Koliko mi je poznato, ta informacija je potekla od anonimnog izvora, pa je teško reći da li je tačna - kazao je Peskov, navodi Tass.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Rojters je ranije javio da će najverovatnije i nemačka kancelarka Angela Merkel u subotu razgovarati sa Trampom, a očekuje se da će tema biti Rusija.

Novinare u Kremlju je interesovalo da li će možda i Putin sutra da razgovara sa Merkel, a Peskov je samo kratko odgovorio: "Ne".

Kremlj je najavio razgovor dvojice lidera nakon što je Tramp u intervjuu za "Foks njuz" rekao da uskoro namerava da obavi telefonski razgovor s Putinom.

Tramp je rekao da nije razgovarao sa Putinom u periodu posle inauguracije 20. januara, dodajući da ga je ruski predsednik nazvao posle pobede na izborima.

On je istakao da bi poboljšanje odnosa Vašingtona i Moskve bilo na obostranu korist.

- Ne poznajem Putina, ali ako budemo mogli da se slažemo s Rusijom to bi bila velika stvar - dobro za Rusiju, dobro za nas - rekao je Tramp.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.01.2017. 22:59
Koliko ljubomore i straha zbog razgovora Trampa i Putina. Jedni misle da je Amerika garant mira i opstanka Srba na Balkanu, a da to nije Rusija. Srbe samo Rusija može spasti, a svi drugi su nama odavno namenili odumiranje što milom što silom. Tereza i Angela su kao na iglama zbog razgovora izmedju Putina i Trampa. Ali zna Putin sa kim ima posla. Sa neprijateljima Rusije i ruskog naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online