Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 29.01.2017.
10:04
Vestionline, rs.sputniknews.com A

Nek se spreme džihadisti: Ako se udruže Rusija i SAD...

Šef Komiteta Državne dume Rusije za međunarodne odnose Leonid Slucki ocenio je da je glavni rezultat prvog razgovora Putina i Trampa dogovor o koordinaciji napora da se uništi Islamska država.

Ministry of Defence of the Russian Federation
Rusi već uspešni u Siriji, ako im se pridružei Amerikanci, biće to kraj za Islamsku državu

- To je ono što od rusko-američke saradnje očekuje ceo razumni svet. Sledeći korak bi trebalo da budu pregovori o stvaranju široke antiterorističke koalicije u Siriji. Predsednik Rusije Vladimir Putin je pozvao da se ona formira još 2015. godine na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija - rekao je Slucki.

Islamskoj državi dani odbrojani

Prvi zamenik šefa Odbrambenog komiteta Saveta Federacije Franc Klincevič ocenio je da se nakon razgovora Trampa i Putina stiče utisak da je američki predsednik ozbiljno zainteresovan za saradnju s Rusijom.

- Razume se, telefonski razgovor dvojice predsednika nije mogao da reši sve probleme u rusko-američkim odnosima koji su se nakupljali godinama. Prvi korak je, međutim, nesumnjivo napravljen. Jasno je da je Donald Tramp u određenom stepenu ograničen u svojim dejstvima, ali se stiče utisak da je ozbiljno zainteresovan za saradnju s Rusijom - rekao je Klincevič. 

Prema njegovim rečima, ukoliko zaista dođe do saradnje u borbi protiv međunarodnog terorizma, koja je u razgovoru označena kao prioritet, "dani Islamsoe države su bukvalno odbrojani". 

- Sada čekamo konkretne poteze. Tada će postati jasno koliko su daleko spremne da odu Sjedinjene Države - rekao je političar. 

Konačno pozitivna saopštenja

Razgovor ruskog i američkog predsednika vratio je dijalogu dveju zemalja sadržaj i smisao, smatra šef Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov. Prema njegovim rečima, spisak tema o kojima je bilo reči veoma je širok, razmotrene su gotovo sve teme koje se tiču bilateralnih odnosa. 

- Želimo da se nadamo da iza šturog nabrajanja potegnutih pitanja postoji obostrana, a ne samo naša zainteresovanost da se pređe na novi format uzajamnih odnosa - partnerstva, a ne suparništva - naveo je Kosačov. 

Senator je dodao da se na osnovu ruskog zvaničnog komentara na razgovor zaključuje da je on protekao u pozitivnom tonu.

- Tokom mandata prethodnog predsednika takav komentar je bio jednostavno nemoguć. To je dobar pravac - zaključio je Kosačov. 

Težnja ruskog i američkog lidera da se bore protiv međunarodnog terorizma mogla bi da dovede do konstruktivne saradnje u tom pravcu, umesto do njene imitacije, izjavio je prvi zamenik šefa Međunarodnog komiteta Državne dume Rusije Dmitrij Novikov.

Pozitivan signal za biznis i investitore

Rezultati razgovora predsednika Rusije Vladimira Putina i američkog predsednika Donalda Trampa pozitivan su signal za biznis i investitore, oni govore da je moguće obnavljanje saradnje, saopštio je generalni direktor Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev. Ovaj fond će, prema njegovim rečima, podneti Americi na razmatranje više od deset prioritetnih projekata u sferi investicione saradnje dveju zemalja. Dmitrijev je ranije izjavio da je Fond u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu održao niz sastanaka s američkim kompanijama, među kojima su strateški investitori i investicioni fondovi. Oni su, kako je ocenio, poslali pozitivan signal Rusiji. Fond namerava da na proleće organizuje posetu niza američkih investitora Rusiji.

POVEZANE VESTI

Petak 03.02.2017. 20:16
To je ono što od rusko-američke saradnje očekuje ceo razumni svet. Sledeći korak bi trebalo da budu pregovori o stvaranju široke antiterorističke koalicije u Siriji. Predsednik Rusije Vladimir Putin je pozvao da se ona formira još 2015. godine na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija - rekao je Slucki. Islamskoj državi dani odbrojani Prvi zamenik šefa Odbrambenog komiteta Saveta Federacije Franc Klincevič ocenio je da se nakon razgovora Trampa i Putina stiče utisak da je američki predsednik ozbiljno zainteresovan za saradnju s Rusijom. - Razume se, telefonski razgovor dvojice predsednika nije mogao da reši sve probleme u rusko-američkim odnosima koji su se nakupljali godinama. Prvi korak je, međutim, nesumnjivo napravljen. Jasno je da je Donald Tramp u određenom stepenu ograničen u svojim dejstvima, ali se stiče utisak da je ozbiljno zainteresovan za saradnju s Rusijom - rekao je Klincevič.
Petak 03.02.2017. 20:16
Prema njegovim rečima, ukoliko zaista dođe do saradnje u borbi protiv međunarodnog terorizma, koja je u razgovoru označena kao prioritet, "dani Islamsoe države su bukvalno odbrojani". - Sada čekamo konkretne poteze. Tada će postati jasno koliko su daleko spremne da odu Sjedinjene Države - rekao je političar. Konačno pozitivna saopštenja Razgovor ruskog i američkog predsednika vratio je dijalogu dveju zemalja sadržaj i smisao, smatra šef Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov. Prema njegovim rečima, spisak tema o kojima je bilo reči veoma je širok, razmotrene su gotovo sve teme koje se tiču bilateralnih odnosa. - Želimo da se nadamo da iza šturog nabrajanja potegnutih pitanja postoji obostrana, a ne samo naša zainteresovanost da se pređe na novi format uzajamnih odnosa - partnerstva, a ne suparništva - naveo je Kosačov.
Petak 03.02.2017. 20:17
Senator je dodao da se na osnovu ruskog zvaničnog komentara na razgovor zaključuje da je on protekao u pozitivnom tonu. - Tokom mandata prethodnog predsednika takav komentar je bio jednostavno nemoguć. To je dobar pravac - zaključio je Kosačov. Težnja ruskog i američkog lidera da se bore protiv međunarodnog terorizma mogla bi da dovede do konstruktivne saradnje u tom pravcu, umesto do njene imitacije, izjavio je prvi zamenik šefa Međunarodnog komiteta Državne dume Rusije Dmitrij Novikov.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online